AcasăNewsTarifele lui Trump scumpesc masinile cu 45 miliarde dolari pe an

Tarifele lui Trump scumpesc masinile cu 45 miliarde dolari pe an

Liderul de la Casa Alba arunca in aer piata auto mondiala

Mai precis 5800 de dolari pe vehicul, este suma pe care o vor suporta consumatorii americani dupa ce administratia Trump a  impus tarife de pana 25% pentru importul automobilelor.

Liderul de la Casa Alba arunca in aer piata auto mondiala

Alianta Producatorilor de Automobile, grup care reprezinta General Motors, Toyota Motor, Volkswagen si alti producatori auto, va trimite in aceasta saptamana comentarii scrise  la Departamentul pentru Comert. ”La nivel national, aceste tarife ar afecta consumatorii americani cu o taxa de aproape 45 de miliarde de dolari, pe baza vanzarilor din 2017. In acest fel ar fi anulate beneficiile aduse de reducerea impozitelor”, a spus purtatorul de cuvant al asociatiei, Gloria Bergquist. Liderul de la Casa Alba este la un pas sa provoace o criza majora in industria auto mondiala, dupa ce si  UE a reactionat cu taxe de 20% pentru nord-americani. Un conflict comercial si politic de pe urma caruia vor suferi cumparatorii si producatorii auto, atat cei americani, cat si cei europeni. Mai mult ultimii, se poate spune la prima vedere, pentru ca, in afara de Ford, marcile de peste Ocean au o prezenta destul de discreta pe Batranul Continent (recent, Chevrolet a parasit piata), in timp ce Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi sau Porsche sunt lideri in SUA in segmentul premium. Concernele germane au incercat sa dezamorseze conflictul, propunand presedintelui SUA anularea bilaterala a taxelor de import pentru automobile, o oferta fara raspuns insa. Cum si autoritatile europene raman pe pozitie, ramane de vazut cum va functiona piata auto, care, in loc de concurenta directa, i se impun preturi conditionate de taxe.

author avatar
Bogdan Borcea
90 afisari

1 COMENTARIU

  1. In acest moment, respectiv inaintea introducerii noilor taxe, daca vrei sa importi un automobil din SUA platesti taxe vamale la batrana EU…..asadar pe undeva e de inteles de ce si America introduce taxe pentru nemti…..(restul nu conteaza pe piata americana), in plus este si o forma de protectie a producatorilor americani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger