AcasăNewsTariceanu vrea sa ia ”butonul” interceptarilor de la SRI si DNA

Tariceanu vrea sa ia ”butonul” interceptarilor de la SRI si DNA

Seful Senatului vrea sa lase mofluze DNA si SRI in problema interceptarilor

Calin Popescu Tariceanu scutura praful de pe proiectul de infiintare a Autoritatii Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor si anunta ca lucreaza deja la o lege a lobby-ului.

Seful Senatului vrea sa lase mofluze DNA si SRI in problema interceptarilor

Infiintarea unei Autoritati Nationale responsabile cu interceptarile si punerea ei in subordinea Parlamentului va lovi direct in plex DNA si SRI – institutii care nu vor mai putea sa efectueze ele propriile interceptari in dosarele instrumentate. Proiectul a fost depus, de Tariceanu, la Parlament inca din toamna trecuta, dar de atunci nimeni nu a mai scos o vorba despre el. Acum, liderul ALDE cere scoaterea lui din sertar si introducerea in procedura parlamentara de adoptare – veste care va cadea cu siguranta greu atat DNA-ului cat si SRI-ului. Hotarat sa rezolve odata si problema ”exceselor” care au loc in cazul acuzatiilor de trafic de influenta, Calin Popescu Tariceanu vrea sa reactiveze legea lobby-ului, asta in conditiile in care doua proiecte pe aceasta tema zac de mult timp in Parlament, la Comisia juridica a Camerei mai exact. De remarcat este si ca ambele sunt avizate negativ de catre doua guverne, Ciolos si Grindeanu. ”Vom face mai intai o dezbatere cu partile interesate, este un proiect care cred ca este binevenit, legea lobby-ului, pentru ca in Romania, din pacate, avem tot felul de excese pe diferite subiecte intre care si traficul de influenta. Ca sa reglementam lobby-ul si sa nu mai avem procese si acuzatii de trafic de influenta trebuie sa legiferam in mod clar, transparent, aceasta activitate, care exista si este reglementata in toate tarile UE”, a declarat, ieri, Tariceanu, adaugand si ca un grup de lucru insarcinat cu finalizarea noului proiect si-a demarat deja activitatea.

author avatar
Simona Badulescu
327 afisari

1 COMENTARIU

  1. PROSTARICEANU DOVEDESTE CA ARE NEVOIE DE UN CONTROL MEDICAL DE SPECIALITATE. ESTE UN MANECHIN NIMFOMAN FARA DISCERNAMANT CARE DECIDE ENORMITATI PENTRU VIITORUL NATIEI ROMANE………………..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger