AcasăNewsTariceanu va da lovitura de gratie dreptei romanesti

Tariceanu va da lovitura de gratie dreptei romanesti

Calin Popescu Tariceanu are reale sanse sa devina calaul dreptei in 2019

Dupa ce PNL a bulversat electoratul de dreapta urcand alaturi de PSD in alcovul USL, Calin Popescu Tariceanu va fi un adevarat cal troian la viitoarele prezidentiale.

Calin Popescu Tariceanu are reale sanse sa devina calaul dreptei in 2019

Fotografia viitoarelor alegeri prezidentiale este un jalnica inca de pe acuma. Obligate efectiv sa-si promoveze candidatii proprii, toate formatiunile politice isi vor arunca in batalie liderii, ceea ce inseamna ca la linia de start se vor alinia Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Dan Barna, Dacian Ciolos – eventual Monica Macovei. O trupa politica de mana a doua in care un singur personaj se va simti confortabil: Liviu Dragnea care, in calitate de lider al celui mai mare partid si unic candidat de stanga, are practic asigurat unul dintre cele doua locuri de finalisti. Dreapta in schimb nu numai ca va vota faramitat, asa cum s-a intamplat de fiecare data in primul tur, dar va fi si debusolata o data-n plus de prezenta lui Tariceanu. Care desi si-a mutat cortul in stanga esicherului politic este perceput in continuare drept ”liberal” de o parte din electoratul de dreapta. Ceea ce inseamna, pe de-o parte, ca zona dreptei romanesti risca sa piarda, pentru prima data, finala, o finala care s-ar putea juca intre cei doi lideri-partenerii ai guvernarii de stanga de astazi: Dragnea si Tariceanu. Povestea cu Iohannis care intra sigur in turul doi este doar o poveste cata vreme PNL o tine ca pana acum, ba chiar exista riscul ca fostii pedelistii sa dea dosul din partidul condus de Ludovic Orban pana la alegerile prezidentiale. In plus, nu este exclus ca Iohannis insusi sa nu vrea sa-si asume riscul de a candida sustinut doar de PNL – caz in care revenim la formula finalei jucate intre Dragnea si Tariceanu. Din orice unghi privim, soarta dreptei romanesti pare a fi pecetluita. Iar asat inseamna si ca un partid de numai 20% – marele PSD compus din oameni mici, dupa cum au demonstrat guvernarile din 2016 incoace – este condamnat sa castige. Iar la final sa le dea macar o bere tuturor partidelor de dreapta. Merita!

author avatar
Simona Badulescu
853 afisari

3 COMENTARII

  1. Apreciați totuși că evoluția politică și democratică a lui Popescu Tăriceanu este precum cea a economiei Greciei ?

  2. Considerați și că Popescu Tăriceanu „se revendică” de la democrația grecească așteptând să fie „apreciat” conform cutumelor democratice din vechea Eladă ? De aici probabil și asocierea cu Dinu Patriciu, pe care probabil îl și considera un „patrician”, în vreme ce Traian Băsescu îl considera mogul ? Considerați că Traian Băsescu ar fi avut oarece chestiuni cu mongoli, fiind asociat la guvernare al lui Patriciu destul de multă vreme, chiar și cu Stolojan ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger