AcasăNewsTariceanu subliniaza: Parlamentul da votul de incredere Guvernului si numai el poate...

Tariceanu subliniaza: Parlamentul da votul de incredere Guvernului si numai el poate sa il retraga

Primii doi oameni in stat au trecut de la mimarea unei relatii oficiale decente la razboiul total

Comentand pe marginea declaratiei pe care a facut-o, vineri, primul om in stat, cand a iesit public cerand demisia premierului, sustinand ca „retrage increderea doamnei Dancila”, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a facut referire la legea suprema in statul roman.

Si a amintit faptul ca Legislativul este cel care poate acorda si retrage increderea unui Executiv. „Sa fim foare clari si sa ne raportam, inainte de orice, la atributele conferite de Constitutie. In ceea ce priveste atat capacitatea de a conduce Guvernul, cat si suportul politic necesar, singurul in masura sa dea un verdict (…) este Parlamentul. Parlamentul asigura controlul asupra Executivului, Parlamentul da votul de incredere Guvernului si numai el poate sa-l retraga. Presedintele nu are nimic de-a face cu aceasta chestiune”, a lamurit al doilea om in stat, intr-o interventie la Antena 3.

La aproape trei luni de la investirea actualului Cabinet, presedintele considera ca „doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si transforma astfel guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania”. „De aceea, solicit public demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei”, a anuntat Klaus Iohannis, cu putine minute dupa ora 11, ora la care ar fi trebuit sa inceapa discutia cu premierul, daca acesta ar fi mers la Cotroceni.

316 afisari

7 COMENTARII

  1. Era cat pe ce sa ne creasca nivelul de trai,daca nu interveneau stapanii coloniei prin uneltele interne,inclusiv banca lui isarescu,spulberand visele noastre de prea bine,ce gluma.In schimb au inceput sa apara verdeturile bio si consumul lor va duce la cresterea si intarirea altui nivel mult mai important.

  2. Legea supremă zice că parlamentul nu face nici numiri și nici destituiri la justiție , iar parlamentarii care împiedică funcționarea justiției încalcă legea ?
    Apreciați că domnul Tăriceanu știe ce funcție importantă are ?

  3. Legea supremă zice că parlamentul nu face nici numiri și nici destituiri la justiție , iar parlamentarii care împiedică funcționarea justiției încalcă legea ?
    Apreciați că domnul Tăriceanu știe ce funcție importantă are ?

  4. E adevarat dar nu o sa mai semneze propuneri de premier. Cum premiera e muci intern extern si economic după 4 luni credeti ca o sa mai reziste inca 4 luni sau ne vedem la urne?

  5. @ î ? Tăriceanu zice că nu este treaba legislativului să sesizeze CCR despre conflictele juridice dintre Guvern și Ministerul Public ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger