AcasăNewsTariceanu se ia in piept cu PSD-ul

Tariceanu se ia in piept cu PSD-ul

Energizat la maximum de achitarea sa,Tariceanu incearca sa-l stranga cu usa pe partenerul sau Dragnea

La doar o zi dupa ce magistratii de la ICCJ i-au dat certificat de buna purtare, Calin Popescu Tariceanu a bagat in sedinta crema partenerilor sai pesedisti, respectiv pe Liviu Dragnea si pe Viorica Dancila.

Energizat la maximum de achitarea saTariceanu incearca sa l stranga cu usa pe partenerul sau Dragnea

Intalnirea de ieri a durat mai bine de doua ore, timp in care in mod cert Tariceanu a discutat cu Dragnea iar Dancila a fost doar umplutura, prezenta ei fiind doar urmarea detinerii, in acte, a functiei de premier. La fel de evident este si ca, indiferent de subiectele abordate (care au vizat, conform lui Tariceanu, parteneriatul public privat si rolul lui in constructia de autostrazi, spitale plus sustinerea acordata de ALDE actualului guvern), a fost vorba despre o prima confruntare a celor doi lideri ai coalitiei in noua situatie. Respectiv aceea a unui Tariceanu proaspat spalat de Justitie versus un Dragnea care asteapta in continuare decizia Justitiei intr-un proces si este condamnat definitiv in altul. Indiferent de ce va spune Tariceanu, in realitate el va folosi achitarea dictata de ICCJ pe post de rampa de lansare catre Cotroceni. Un palat dorit la fel de mult si de Dragnea, fapt care va duce in mod cert la destramarea coalitiei PSD-ALDE. Singura necunoscuta ramane momentul in care coalitia se va face tandari – informatie extrem de importanta in actualul context razboinic. Un context in care bine ar fi sa remarcam ca Iohannis nu cu Tariceanu are treaba si ca nici liderul ALDE nu se inghesuie sa dea cu tunul in Cotroceni. Prefera mai degraba prastia iar asigurarile de sprijin total date ieri premieritei Dancila (lui Dragnea mai exact) au doar valoarea expirabila oricand a unor promisiuni politice.

Fara a se sti ce au vorbit cei doi, cert este ca Tariceanu are deja un avantaj din moment ce a declarat ferm la final ca ”nu poate fi vorba” despre desfiintarea Pilonului II de pensii sau despre stoparea platilor catre acesta ci doar despre verificarea randamentului acestui Pilon. Asta desi tot Tariceanu a sustinut ca subiectul Pilonului II nu a fost discutat la intilnirea de ieri. O intalnire pe care el a catalogat-o drept una cu „incarcatura simbolica”, respectiv de natura a o convinge pe Dancila, recte PSD-ul, ca ALDE sprijina total acest Guvern. Asta insa doar daca si PSD va sustine candidatura lui Tariceanu la Presedintie dupa cum ar fi trebuit sa sune enuntul complet daca liderul ALDE nu ar fi sarit, in fata camerelor TV, aceasta parte. Sigur este ca Tariceanu a prins aripi dupa ce a scapat cu bine din proces si pare hotarat sa profite de conjunctura creata de plangerea depusa de Ludovic Orban si de motiunea de cenzura care bate la usa Parlamentului pentru a forta mana pesedistilor. Mai departe, urmeaza sa vedem cu cat succes.

author avatar
Simona Badulescu
392 afisari

3 COMENTARII

  1. Popescu Tăriceanu, acest urmaș al calului troian, măgar sau catâr, gazelă sau girafă de lemn sau ce o fi fost și-a luat angajamente față de fondurile de investiții să încaseze și să plătească „tribut” de la contrubuabili, pentru ca fondurile de investiții să îl susțină pentru funcții publice ?
    Oare comandantul oștilor grecești a intrat călare pe „măgarul de lemn” în cetatea Troiei ?Ați zice despre „cal-măgar-catârul troian” că a rămas „însărcinat cu greci”, cu scara ? Deci, Tăriceanu zice că să plătească contribuabilii românii contribuții obligatorii la fondurile de investiții că s-au suit grecii pe scară în „cal-măgar-catârul troian” ? Apucături de gigolo ? Ați zice și că „măgar-catârul-cal troian” „a mâncat verdeață”, frunze și iarbă sau/și lemne și „s-a băligat” greci ,în cetatea Troiei, (probabil citând și de la un antrenor devenit celebru printre greci) ? Girafă troiană că au demolat partea de sus a porții cetății că nu o puteau trece de poartă ?

  2. Opinați că Popescu Tăriceanu ar fi completat la Senat declarația că nu se află în niciuna dintre spețele de incompatibilitate stabilite de lege pentru ocupare funcțiilor publice ?

  3. Ați remarcat că la Moise Guran zice într-un articol de pe blogul său și prin comentarii că de fapt randamentele fondurilor private de pensii ar fi randamentele oferite de de stat pentru titlurile de stat cu scadență la diverse termene emise pentru împrumuturile publice ale statului, titluri de stat achiziționate de fondurile de pensii , randamente influențae probabil și de cheltuielile fondurilor private de pensii ? Deci, din partea din contribuțiile pentru pensii virată fondurilor private de pensii ar fi finanțate împrumuturi ale statului cât și funcționarea fondurilor private de pensii ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger