AcasăNewsTariceanu, scrisoare deschisa catre "prietenii" liberali: "Sa-l convingeti pe domnul Iohannis, liderul...

Tariceanu, scrisoare deschisa catre „prietenii” liberali: „Sa-l convingeti pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic…”

Al doilea om din stat se hraneste cu iluziile ca ar putea fi, vreodata, presedintele Romaniei

Aflat pe final de saptamana in tara, la evenimente ce tin de prezentarea listei de candidati pe care formatiunea sa o propune pentru Parlamentul European, Calin Popescu Tariceanu a ales, totodata, sa adreseze o – lunga – scrisoare deschisa adresata membrilor PNL-ului, mai exact acelor „dragi prieteni liberali”.

Concret, Tariceanu spera sa obtina de la fostii colegi de partid sustinere in ceea ce priveste solicitarea ALDE vizand revocarea lui Augustin Lazar. Mai exact,  le cere sa staruie pe langa presedinte, pentru a-l convinge sa semneze documentul prin care procurorul general ar ramane fara functie.

Lazar, catalogat „coada de topor”

Aducand in discutie marturiile lui Iulius Filip, fostul disident anticomunist inchis la Aiud, urmate si de alte confesiuni, Tariceanu lanseaza apelul adresat liberalilor. „Vedem, de cateva zile, marturiile lui Iulius Filip, disident anticomunist inchis multi ani in temnita de la Aiud. Apoi au aparut alti si alti detinuti politici a caror viata a fost un iad din cauza unei cozi de topor a Securitatii. Acea coada de topor are un nume. Se numeste Augustin Lazar. Este actualul procuror general al Romaniei”, sustine Tariceanu in scrisoarea deschisa.

„Va cer sa-l convingeti pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic, sa dea dovada de respect”

Liderul ALDE continua prin a pune accent pe elementul de baza, practic, al acestei scrisori – „fac un apel la voi, dragi prieteni liberali, sa sustineti solicitarea noastra de demitere a lui Augustin Lazar, unul dintre multii calai ai parintilor si bunicilor nostri, omul care si-a cladit o cariera de succes pe lacrimile si suferintele celor care au cutezat sa infrunte regimul de trista amintire. Va cer sa-l convingeti pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic, sa dea dovada de respect fata de cei care au fondat Partidul National Liberal, sa dea dovada de respect pentru cei care au murit in temnitele comuniste si sa semneze revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general al Romaniei”.

220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger