AcasăNewsTariceanu, referire la incheierea MCV in cadrul intrevederii cu Timmermans

Tariceanu, referire la incheierea MCV in cadrul intrevederii cu Timmermans

Inaltul oficial european s-a aflat, in aceasta dimineata, la masa discutiilor alaturi de al doilea om in statul roman, parte din sirul de intrevederi pe care il are programat joi.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene are programate joi mai multe intrevederi cu inalti oficiali romani. Deja a discutat cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si urmeaza sa aiba intrevederi atat cu presedintele Iohannis, cat si cu sefa Guvernului si cu ministrul Justitiei.

Despre discutiile Timmermans-Tariceanu s-au aflat detalii chiar de la al doilea om in stat, care a precizat, via Facebook, ca printre temele avute in vedere in cadrul discutiilor s-au numarat preluarea, de catre Romania, a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, Mecanismul de Verificare si Cooperare, precum si subiectul legat de modificarea Codurilor – Penal si de Procedura Penala.

„Am reiterat, in privinta MCV, importanta sprijinului si cooperarii din partea Comisiei pentru incheierea neintarziata a acestei etape care greveaza statutul Romaniei de membru cu drepturi depline in UE. Decizia Comisiei de a ridica mecanismul este asteptata pentru a incheia situatia curenta in care Romania este evaluata in paralel prin mai multe instrumente cu aceleasi obiective”, transmite Tariceanu pe reteaua de socializare amintita.

Totodata, presedintele Senatului face public faptul ca a „subliniat ca in plan legislativ, la nivelul Ministerului Justitiei, a fost finalizat si adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala pentru punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale”.

sursa foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

author avatar
Andrei Coman
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger