AcasăNewsTariceanu, premierul lui Basescu

Tariceanu, premierul lui Basescu

In politica aparentele inseala. In spatele indiferentei cu care Traian Basescu isi trateaza adversarii de cand a revenit la Cotroceni  se ascunde o noua lovitura pe care presedintele a pregatit-o Uniunii Social Liberale.

Dupa alegerile din 9 decembrie, Tariceanu si Basescu ar putea juca din nou scena din 2004

Fortat de liderii occidentali sa coabiteze cu premierul Victor Ponta, presedintele si-a respectat angajamentul, evitand orice conflict cu Executivul. La drept vorbind, Basescu nici nu ar avea vreun interes sa intre, in prag de alegeri, intr-o disputa politica, avand in vedere ca viitorul prim-ministru este la mana lui.

Sah la USL

Traian Basescu si-a facut deja planul post-alegeri

Avand in vedere ca uselistii sunt in continuare pe val, deci nu prea are cum sa-i fenteze cand vine vorba de nominalizarea premierului, Traian Basescu le-a pregatit liberalilor si pesedistilor o surpriza de zile mari.

De cand a aflat ca este in carti pentru Palatul Victoria, Calin Popescu Tariceanu evita sa se implice in dispute politice

Concret, surse din cadrul Administratiei Prezidentiale sustin ca optiunea lui Basescu este Calin Popescu Tariceanu.  O alegere stranie daca este sa ne luam dupa declaratiile pe care presedintele le facea prin luna iulie. „Am numit doi premieri: Tariceanu si Ponta, dupa ce au ajuns la Victoria amandoi si-au propus suspendarea sefului statului. Au venit cu ochii blanzi si umezi la Cotroceni ca sa-i numesc prim-ministri. Cum au ajuns la Palatul Victoria au devenit marionetele propriilor partide”, afirma Basescu. In context insa, varianta Calin Popescu Tariceanu reprezinta, din punctul de vedere al presedintelui, „raul cel mai mic”. Mai mult, nominalizandu-l pe fostul lider PNL, seful statului impusca doi iepuri dintr-o data: se razbuna pe Victor Ponta si le inchide gura adversarilor, care nu-l vor putea acuza ca nu a tinut cont de votul electoratului si nu a dat un prim-ministru de la USL.  Totodata, Basescu va sustine ca singurul lui interes este bunastarea tarii si imaginea externa, distrusa de Ponta si ai lui, dar pe care Tariceanu are capacitatea sa o refaca.

Fostul premier stie ce i s-a pregatit

Planul lui Basescu nu-i este deloc strain lui Calin Popescu Tariceanu, acesta aflandu-l chiar de la presedinte, cu care se pare ca s-a intalnit de vreo doua ori, conform unor surse de la Cotroceni. Dincolo de informatiile privind reuniunile de taina, o dovada a faptului ca  Basescu si Tariceanu au ingropat securea razboiului o gasim chiar in discursul celui din urma care, in ultima vreme, evita sa-l mai atace pe seful statului, dupa ce in vara l-a facut praf in repetate randuri.

[poll id=”366″]

author avatar
Adelina Ionicel
3.064 afisari

5 COMENTARII

  1. da Doamne!
    Base si tariceanu au fost cea mai performanta echipa chiar si atunci cand nu se inghiteau.

  2. Da,este cea mai buna solutie sa scapam de plagiatorul,mincinosul si inganfatul Ponta .In schimb Tariceanu priveste lucrurile cu seriozitate si responsabilitate .

  3. Dupa parerea mea , este foarte riscanta pentru PNL , aceasta ideie , pentru ca se poate produce o scindare a lui .
    Cred ca pentru PNL , este mai important sa-si respecte cuvantul dat ; la urma urmei , e vorba de 4 ani , in care partidul se poate intari , aratandu-si in acelasi timp , capacitatea de guvernare , seriozitatea fata de proprii alegatori .
    Dupa 45 de ani de comunism , mai este nevoie de putin timp , pentru a se cristaliza , cu adevarat , un electorat stabil , mare , al PNL .

  4. l-am vazut si pe taricianu sind a fost premier, ce ne-a mai facut si asta………………..pentru noi ai mici nu o sa fie bine niciodata .pentru ei daaaaaaaaa.

  5. Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi intr-o lumina noua reala aceasta plaga a raului care se intinde in intreaga lume. Pentru a ajunge sa conduca, un psihopat nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese care poate sa “orienteze” si sa conduca “populatia”. EXZISTA un mare RISC. Dupa modelul celor aflati la putere, in societate vor predomina sceleratii morali!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger