AcasăNewsTariceanu lanseaza curentul eurosceptic in Romania

Tariceanu lanseaza curentul eurosceptic in Romania

Calin Popescu Tariceanu: UE impinge Romania pe calea euroscepticismului

Presedintele Senatului s-a declarat dezamagit de regimul la care UE supune Romania si a apreciat in context ca Brexit-ul a fost ”o decizie de curaj” luata de britanicii satui la randul lor de hotararile luate in numele lor de niste ”functionari fara legitimitate” ai Uniunii.

Calin Popescu Tariceanu: UE impinge Romania pe calea euroscepticismului

„Ma intreb daca nu cumva britanicii au facut bine iesind din UE pentru ca ajunsesera sa nu-si mai conduca singuri tara, pentru ca au vazut de foarte multe ori ca in loc sa existe o chestiune serioasa de decizie democratica au vazut ca trebuie sa ajunga sa suporte deciziile pe care le-au luat oameni fara legitimitate”, a comentat Tariceanu momentul Brexit. Politicianul a precizat ca si el isi pune o astfel de problema si ca, desi nu vrea ca Romania sa ajunga la randul ei ”o tara eurosceptica”, nu exclude o evolutie negativa a lucrurilor daca se va continua la fel.

Ambasadorii si functionarii UE se fac ca nu vad realitatea

”Cred ca greselile care au fost facute pana acum de CE si de UE trebuie corectate, trebuie ca UE sa aiba curajul sa recunoasca ca in Romania situatia respectarii drepturilor omului, a functionarii incorecte a justitiei, a imixtiunii serviciilor in justitie, a abuzurilor si exceselor de putere e la fel de preocupanta cum este si problema cum a fost data o ordonanta, care era constitutionala, oportuna”, a apreciat Tariceanu. Tot el a criticat ”dezinformarea uriasa plecata din Romania”, respectiv comportamentul ambasadorilor statelor UE care se fac ca nu stiu ce se intampla in Romania, se fac ca ”nu vad realitatea”. ”In discutiile cu ambasadorii nu adopt atitudinea <<politically correct>> si nu am dat curs unor intalniri pentru ca cei care le-au solicitat sa inteleaga ca nu accept acest comportament care depaseste limitele normelor diplomatice comun acceptate (…) Suntem de la aderare in atentia autoritatilor de la Bruxelles pe baza unei dezinformari uriase, care pleaca din Romania si care ii face sa creada pe acesti oameni ca in Romania nu e nimic altceva decat o lupta: unii pentru coruptie si altii impotriva coruptiei”, a reclamat presedintele Senatului. Tariceanu le-a transmis partenerilor nostri europeni ca trebuie sa-si schimbe modul in care trateaza Romania, in caz contrar fiind posibil ca de situatie sa profite partidele nationaliste – cu toate problemele si riscurile care decurg de aici.

author avatar
Simona Badulescu
764 afisari

4 COMENTARII

  1. Acest nesimtit , fost meditator inainte de revolutie ,a devenit peste noapte mare specialist in politica , capitol de care habar nu are . El e bun la divorturi si noi casatorii , cu june lesinate dupa averea lui cistigata din salariul de bugetar ” cinstit ” . Ce studii politice are gloaba asta grecoromana ? De ce I se I-au interviuri ? Cind I se finalizeaza dosarul ? Cind o sa fie arestat ?

    • Dar Johanis, acest sas, descendent al celor care au semnat in 1437 Unio Trio Nationum, alianta intre unguri, sasi si secui indreptata impotriva romanilor din Transilvania, ce mizda pa-tii a fost inainte de Revolutie, daca nu tot un meditator?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger