AcasăNewsTariceanu: "L-am rugat pe Andrei Chiliman sa nu plece din PNL!"

Tariceanu: „L-am rugat pe Andrei Chiliman sa nu plece din PNL!”

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu declara ca a avut miercuri o discutie cu Andrei Chliman si l-a rugat sa nu plece din partid, el apreciind ca un astfel de gest ar putea sa slabeasca forta PNL si a USL in preajma alegerilor.

Calin Popescu Tariceanu a fost intrebat, la Antena 3, despre subiectul unei posibile demisii a lui Andrei Chiliman din PNL. „Nu-mi face mare placere sa discut aceste chestiuni, in general eu consider ca disputele de familie trebuie sa ramana in interior si eu ma cosider ca parte a familiei liberale. Dar, in ceea ce priveste aceasta problema care a aparut in urma cu doua zile, am avut o intrevedere cu colegul meu Andrei Chiliman, cu care fac politica in PNL de la filele lui decembrie 1989 (…). S-a ajuns intr-o situatie care pe mine ma preocupa si am fost sa discut cu el, pentru ca a si declarat public ca vrea sa se consulte cu fostii presedinti ai partidului, cu Radu Campeanu, cu Mircea Ionescu Quintus si cu mine”, a spus Tariceanu.

„Sfatul pe care i l-am dat a fost unul cu mult patos: i-am spus ca il rog foarte mult sa nu faca acest gest, chiar daca poate are niste motive intemeiate. Nu cred ca ar fi util un asemenea gest, care ar putea sa slabeasca forta PNL, forta USL, in preajma alegerilor”, a mentionat Tariceanu.

El a apreciat totodata ca poate presedintele PNL, Crin Antonescu, „a facut greseala” ca nu a discutat cu Andrei Chiliman inainte de a propune schimbarea lui de la sefia organizatiei Bucuresti. „Si sigur ca, asa cum au decurs lucrurile, as spune ca poate presedintele partidului a facut greseala ca nu a discutat cu Andrei Chiliman inainte de a propune schimbarea lui din fruntea organizatiei de Bucuresti. Probabil ca urmarea ar fi fost diferita de cea din ziua de astazi”, a aratat fostul presedinte al PNL.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca ii pare rau de situatia creata si spera ca Andrei Chiliman sa tina cont de sfatul sau. „Imi pare rau de situatia creata si l-am sfatuit pe Andrei Chiliman sa reflecteze foarte mult si l-am rugat sa nu faca acest gest, care ar putea sa dauneze PNL in primul rand si aliantei noastre cu PSD intr-un plan mai larg. Sper ca sfatul meu dezinteresat, nefiind implicat in organizatia de Bucuresti, sa fie de bun augur pentru el si sa tina cont de el, mi-as dori foarte mult”, a conchis Tariceanu.

author avatar
Ciprian Purice
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger