AcasăNewsTariceanu: Europa gandea de bine despre romani pentru ca ei isi vorbeau...

Tariceanu: Europa gandea de bine despre romani pentru ca ei isi vorbeau patria numai de bine

Aflat la Focsani, la un eveniment destinat marcarii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane, , al doilea om in stat a pus accent, in discursul sau, pe aspecte ce tin atat de momentul istoric 1859, cat si de politica de la momentul actual.

„Desi fusese sfidata, Europa gandea de bine despre romani pentru ca ei insisi isi vorbeau patria numai de bine. Singurul discurs pe care inaintasii nostri il exportau in Europa era patriotismul, entuziasmul pentru libertate al unei natiuni ce aspira la independenta si la unitate”, a tinut sa sublinieze Calin Popescu Tariceanu la evenimentul care au asistat fostul presedinte Constantinescu, seful Consiliului Judetean, Marian Oprisan, dar si ministrul Gratiela Gabrilescu, europarlamentarul Maria Grapini, si fostul deputat social-democrat Ionel Arsene.

Mai mult, si pe mai departe in alocutiunea sa, liderul ALDE a pus accent acest aspect, al nevoii de unitate la nivelul societatii si pe rolul politicului in aceasta privinta. „Cine se mai gandeste acum ca rostul politicii este acela de a-i ajuta pe toti cetatenii sa-si gaseasca puterea de a fi fericiti in libertate si in unitate? In timpurile pe care le traim, politica echivaleaza mult prea des cu puterea de a limita libertatea, de a dezbina societatea si de a-i face nefericiti pe cei care nu sunt de partea noastra. (…) Fie si doar o singura zi in fiecare an sa avem indrazneala de a fi fericiti impreuna”, a conchis presedintele Senatului.

sursa foto: Facebook/ALDE

171 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger