AcasăNewsTariceanu, despre dosarul EADS: "Daca era ceva nou, sigur ma chemau procurorii"

Tariceanu, despre dosarul EADS: „Daca era ceva nou, sigur ma chemau procurorii”

Zilele trecute au aparut informatii conform carora Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, ar fi fost denuntat la DNA pentru o eventuala implicare a sa in celebrul dosar „EADS”.

Conform luju.ro, unul dintre martorii din dosar le-ar fi povestit procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie cu banii din spagile rulate in dosarul EADS ar fi ajuns la oameni politici, printre care si la Tariceanu.

Totusi, intr-o interventie avuta la Antena 3, presedintele Senatului a tinut sa precizeze ca de fapt denuntul este mai vechi si a mai aparut si in urma cu un an, iar oamenii legii au considerat ca nu este cazul sa-l ia in seama.

„Prezentarea acestui document a doua zi dupa motiune a avut un impact pentru ca toata lumea a privit aceasta problema in cheia discursului meu in care m-am referit la deficientele statului de drept in Romania, la dezechilibrele din justitie, dintre cele trei puteri in stat. Acest document a mai fost publicat cu un an inainte. Daca era ceva nou, DNA m-ar fi chemat. Nu am fost chemat niciodata”, a fost mesajul transmis de presedintele Senatului.

Dosarul EADS se vrea a fi unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase, printre numele vizate aflandu-se Calin Popescu Tariceanu, Eugen Teodorovici, actualul ministru al Finantelor, Karoly Borbely, fostul ministru al Comunicatiilor, sau Gabriel Sandu, un alt fost ministru al Comunicatiilor.

Multi dintre cei vizati se apara sustinand ca demersurile procurorilor se bazeaza pe denunturi facute de afaceristi si politicieni prinsi la inghesuiala si care ar semna orice doar ca sa se salveze ei.

author avatar
Cristi Ionita
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger