AcasăNewsTariceanu da cu pumnu’ in masa

Tariceanu da cu pumnu’ in masa

Liderul ALDE a decis ca e momentul potrivit sa stranga si el cu usa PSD-ul

Acutizarea razboiului Iohannis-Dragnea ii prieste de minune lui Calin Popescu Tariceanu, care profita de situatie pentru a forta PSD-ul sa-l accepte drept prezidentiabil al actualei coalitii guvernamentale. 

Liderul ALDE a decis ca e momentul potrivit sa stranga si el cu usa PSD ul

Simtind ca Liviu Dragnea e inghesuit de procesul in care isi asteapta sentinta si de povestea unui eventual dosar penal deschis pe numele Vioricai Dancila, liderul ALDE a pus paie pe foc. Concret, Tariceanu a deschis netam-nesam subiectul candidaturii la alegerile prezidentiale decretand, ieri, ca actuala coalitie PSD-ALDE trebuie sa-si stabileasca un candidat unic la prezidentiale din 2019, in caz contrar fiind posibila ”deschiderea altei posibilitati”. Respectiv aceea a ruperii coalitiei de guvernare pentru ca Tariceanu sa candideze, in numele ALDE, pentru Cotroceni. ”Eu cred ca varianta optima este o candidatura unica, daca o sa accepte si e (pesedistii – n.r.). Daca nu, atunci sigur ca se deschid alte posibilitati, dar eu cred ca aceasta va fi prima optiune”.

Iohannis, somat sa se lepede de Orban

Dupa ce le-a indicat, inca o data, social-democratilor drumul cel bun – ”pentru a candida trebuie sa devin candidat, ca sa fiu candidatul, in primul rand, al coalitiei”, Tariceanu a luat la scuturat si cojocul celui mai puternic contracandidat, actualul presedinte Klaus Iohannis. Caruia Tariceanu i-a cerut sa se delimiteze grabnic de plangerea ”prosteasca si nebuneasca”, plina de ”cretinitati scrise”, depusa de Ludovic Orban contra Vioricai Dancila si asta pentru a nu se intelege ca demersul lui Orban face parte dintr-un plan mai amplu in care este amestecat si Iohannis. Iar ca sa le ofere pesedistilor si o bomboana, dupa ce a batut cu pumnul in masa coalitiei, Tariceanu a anuntat ca ALDE va participa la un miting pro-Dancila, daca PSD il va organiza, binenteles. Interesant (dar deloc de mirare) este ca in timp ce toti politicienii de varf analizeaza de zor noua situatie si calculeaza cum sa se pozitioneze cat mai bine pentru ei, Klaus Iohannis si-a scos linistit nevasta la slujba de Rusalii, in Sibiu. Fara comentarii.

author avatar
Simona Badulescu
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger