Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Tariceanu catre Maior: Performanta ca ambasador, foarte slaba/Replica

Tariceanu catre Maior: Performanta ca ambasador, foarte slaba/Replica

Autor:

La aceasta ora este in plina desfasurare audierea lui ambasadorului roman la Washington, la Comisia de politica externa de la Senat. Maior primeste intrebari de la reprezentantii forului parlamentar si raspunde acestora.

 

tariceanu 720x485 Tariceanu catre Maior: Performanta ca ambasador, foarte slaba/ReplicaPrintre primii care s-au adresat in aceasta sedinta a fost presedintele Senatului, care a avut o atitudine transanta si a adus in discutie reactia ambasadorului fata de scrisoarea trimisa oficialilor romani de avocatul Giuliani.

“Din punctul meu de vedere, performanta pe care ati avut-o in calitate de ambasador in relatia cu SUA este una foarte slaba. (…) Nu am vazut niciun progres semnificativ in chestiunea extrem de importanta pentru Romania – legat de vizele pentru cetatenii romani. (…) Apreciez ca dl ambasador nu si-a indeplinit misiunea de a (…) promova politica guvernului roman (…) Ati implicat SUA in politica interna din Romania si ati implicat Romania in luptele politice interne din SUA”, a sustinut, pe un ton ferm, Calin Popescu Tariceanu, inainte de a anunta ce pas are in plan sa faca mai departe. “Am sa solicit membrilor Comisiei (…) sa adresam o scrisoare Ministerului de Externe, in care sa consideram ca misiunea dumneavoastra nu poate sa continue pe mai departe, in conditiile prezente”, a punctat Tariceanu.

In replica, Maior a facut urmatoarele precizari: “in ce priveste afirmatiile despre calitatea mea de ambasador le resping categoric – parteneriatul a evoluat exceptional”, “nu m-am implicat in politica interna a SUA”, “atitudinea americana a fost consonanta cu ceea ce am facut, spun eu, in interesul national romanesc”, “consider ca un ambasador are un mandat general daca exprima adevarul”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!