AcasăNewsTariceanu, catre Iohannis: Va consider un om politic orbit de putere

Tariceanu, catre Iohannis: Va consider un om politic orbit de putere

Schimbul de replici dintre primii doi oameni in stat continua si vineri, de aceasta data pe o retea de socializare, pe care presedintele Senatului o foloseste pentru a-i da replica – adresandu-i-se direct- sefului statului, mai exact mesajului transmis deunazi prin intermediul purtatorului de cuvant de la Cotroceni.

Postarea – una ampla – atinge mai multe teme, prima dintre ele facand referire la scumpirea carburantilor, aspect pe care in cursul zilei precedente al doilea om in stat dadea de inteles ca nu ar fi constatat-o in practica, aspect taxat imediat dinspre Presedintie. „Domnule Presedinte, nici un roman nu este multumit sa creasca pretul la benzina si motorina, dar intrebarea pe care mi-o pun este de ce sunteti ingrijorat de soarta romanilor doar cand va convine pentru a critica Guvernul. De ce ati tacut malc atunci cand eliminarea supraaccizei nu s-a regasit in scaderea pretului la carburanti la inceput de 2017? Simplu: pentru ca nu ati fi obtinut nici un potential beneficiu electoral, situandu-va pe aceeasi pozitie cu guvernul PSD-ALDE”, ii transmite Calin Popescu Tariceanu lui Klaus Iohannis, pe Facebook.

Liderul ALDE aduce din nou in discutie faptul ca presedintele si-ar dori un al doilea mandat la Cotroceni, dar si ca „marea majoritate a romanilor, si din ce in ce mai multi magistrati onesti, isi doresc un sistem de justitie reformat. Ca presedinte al Senatului mi-am asumat sprijinirea acestei reforme, alaturi de majoritatea parlamentara actuala. De aceea, sprijin legile justitiei pe care ministrul Tudorel Toader le-a propus. Ceea ce va deranjeaza cel mai mult la aceste legi este ca nu veti mai decide dumneavoastra, ca om politic, cine vor fi sefii Parchetului si DNA. Adica, mai concret, va supara ca veti avea mai putina putere si influenta politica”.

„Sustineti un sistem ocult de putere”

Mesajul se incheie cu un set de noi sageti verbale acide indreptate catre primul om in stat, pe care Tariceanu il compara, intr-un aspect, cu fostul presedinte Basescu. „Domnule Presedinte, se pare ca ne aflam pe pozitii iremediabil opuse, dar nu in termenii pe care ii folositi. Eu sustin democratia, drepturile si libertatile cetatenilor. Dumneavoastra sustineti un sistem ocult de putere si inchideti ochii la abuzuri. Eu sustin un Parlament puternic. Dumneavoastra sustineti un Parlament subordonat si controlabil prin spectacolul televizat al catuselor. Va consider un om politic orbit de putere (asemenea fostului presedinte Basescu), care incearca sa vanda in continuare romanilor iluzia ca spectacolul regizat al catuselor ar fi de fapt lupta anticoruptie, cand este o lupta impotriva democratiei si a statului de drept. Iluzia pe care incercati sa o intretineti este, insa, cel mai mare pericol pentru Romania de astazi. De aceea, voi continua sa o demasc si voi continua sa actionez conform principiilor liberale in care cred, iar protejarea libertatilor cetatenilor este pe primul loc. Asta ma face adversarul sistemului ocult de putere si, pe cale de consecinta, adversarul dumneavoastra”, conchide Tariceanu, nu inainte de a face referire directa la faptul ca replica primului om in stat din ziua precedenta a fost transmisa printr-un purtator de cuvant. „Sper macar, ca pe viitor, sa aveti curajul sa va sustineti personal punctele de vedere, nu prin intermediari„, isi incheie presedintele Senatului analiza. Ramane de vazut daca si de acesta data va exista o replica prompta dinspre Cotroceni.

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger