Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Tariceanu a sesizat CCR in cazul Belina

Tariceanu a sesizat CCR in cazul Belina

Autor:

Pasul pe care presedintele Senatului anuntase recent ca avea de gand sa il faca, si anume sesizarea Curtii Constitutionale in dosarul Belina, a fost parcurs in aceasta prima zi a saptamanii.

 

17201344 1609882575693218 263742243513995591 n tariceanu 350x266 Tariceanu a sesizat CCR in cazul BelinaConcret, Calin Popescu Tariceanu cere magistratilor CCR sa “constate si sa solutioneze conflictul juridic de natura constitutionala” intre Guvern si DNA, ca urmare a demararii “unei proceduri de urmarire penala in legatura cu adoptarea unor hotarari de guvern”, in speta HG nr.858/2013, respectiv, a HG nr.943/2013.

Mai mult, al doilea om in stat are trei solicitari la adresa forului condus de Valer Dorneanu, dupa cum reiese din comunicatul facut public din directia Senatului. Si anume: “sa constate existenta conflictului juridic de natura constitutionala  intre Ministerul Public – Directia Nationala Anticoruptie, pe de alta parte, si Guvernul Romaniei pe de alta parte”, “sa constate cauza conflictului: Ministerul Public – Directia Nationala Anticoruptie si-a arogat competenta de anchetare a circumstantelor, imprejurarilor, oportunitatii si legalitatii elaborarii celor doua hotarari de Guvern”, dar si “sa statueze ca, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstantele, imprejurarile, oportunitatea si legalitatea hotararilor de Guvern”.

Va amintim ca in cauza de fata sunt vizate doua social-democrate, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, care, pana zilele trecute, aveau functii ministeriale in Cabinetul Tudose.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!