AcasăNewsTarcea, pana de lemn a Justitiei

Tarcea, pana de lemn a Justitiei

Sefa Inaltei Curtii de Casatie si Justitie a uitat sa-si dea demisia. Si va uita in continuare

Pe vremurile de dinainte de 89 aparuse o poanta dupa ce cuplul Ceausescu facuse o vizita de lucru la Azomures. Folclorul urbano-securistic spunea ca savanta venise cu ideea de a se mari capacitatea de productie la hartia foto care pleca la export, amplasand si mese sub care sa se fixeze niste pene de lemn care se asigure unghiul potrivit aplicarii solutiei pentru impresionarea foto. Dar, dincolo de asta, voia sa mascheze si faptul ca tehnologia fusese furata de spionii romani si ca, prin procedeele cu pene de lemn, demonstram ca este romaneasca.

Sefa Inaltei Curtii de Casatie si Justitie a uitat sa si dea demisia Si va uita in continuare

La momentul ala, atat a putut gandi, dar pana de lemn a devenit o adevarata industrie in Romania. Orice nu mergea se rezolva cu o pana de lemn si cateva lovituri de ciocan. Desi metoda de provizorat, pana de lemn ajunsese, de cele mai multe ori, solutie de definitivat. Cu rezultate previzibile, evident.

Cine ne-a judecat?

Improvizatiile Cristinei Tarcea, inca presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ma mir de asta, nu sunt departe de celebra pana de lemn. Din 2014, componenta completurilor de cinci judecatori nu a mai fost actualizata decat acum, dupa ce Liviu Dragnea a tras semnalul de alarma. A fost de ajuns sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire doar la completul ce urma sa-l judece pe el, ca toate penele de lemn de la Inalta Curte sa sara de la locul lor. Asa s-a aflat ca zeci, sute, poate mii de decizii pronuntate sunt lovite de nulitate pentru ca judecata a fost facuta de completuri ilegal constituite. Acum, ca masa sa fie bogata, deja se afirma ca situatia este similara si in cazul completurilor de trei sau de un judecator. Cu alte cuvinte, alte sute si mii de procese desfasurate in afara legii. E greu de apreciat acum cat de mult ar fi influentat completurile luarea unei decizii corecte, exceptand „completurile negre”, care actionau la comanda SRI, dar un lucru este cert. Nu poti fi judecat de niste magistrati care nu au ce cauta in prezidiu. E limpede?

Du-te la puscarie si mai vedem dupa aia

Rand pe rand, grozaviile de la Inalta Curte ies la iveala. Completurile de trei judecatori erau alcatuite pe liste scrise de mana, de catre seful sectiei, nicidecum prin tragere la sorti. De ce nu m-as gandi ca, ici colo, exista si omul care sa incline balanta dupa cum suna ordinul? La fel si la cele de cinci judecatori, unde situatia era cu mult mai sensibila. Existau completuri in fata carora nu aveai nicio sansa, decat sa te rogi la Dumnezeu ca judecatorii sa nu faca precum ospatarii, pe vremuri, cand pe nota de plata 3 devenea 9 sau 5 se transforma in 8. Sa scapi? Nu, pentru ca in fata acestora nu te prezentai ca sa scapi. Esti nevinovat? Bine, mergi intai la puscarie si mai vedem dupa aia.

Fara probleme de constiinta

Nu Cristina Tarcea este inventatoarea penei de lemn la Inalta Curte. Inaintea ei a fost Livia Stanciu, care ne zambeste acum de pe cel mai inalt scaun al judecatorilor, la Curtea Constitutionala. Cum de mai este acolo dupa ce au iesit la iveala toate nebuniile astea? Este, pentru ca Iohannis a numit-o, garantandu-i noua ani de imunitate. Cristina Tarcea s-a dus astazi la munca. Libera si fara probleme de constiinta. Nu pare sa aiba vreo framantare in legatura cu ilegalitatile savarsite chiar sub nasul ei. A acceptat cu buna stiinta mentinerea in functiune a unui mecanism apartinator statului paralel, a carui existenta o neaga Iohannis, Laura Codruta Kovesi, Augustin Lazar. Chiar si ea, din cate se vede. Cate pene de lemn a batut sub el, ca sa mearga la capacitate maxima? Daca a facut-o la ordin, e foarte grav. Justitia la ordin nu se mai numeste dreptate. Trebuie sa lase locul liber. Daca asa a gandit ca e bine, e si mai grav. A gandit prost si pentru asta trebuie sa raspunda.

Magistratul e „suspus” greselii

Demisia Cristinei Tarcea nu ar rezolva nimic. Faptul ca Inspectia Judiciara a trimis-o in judecata pentru abateri disciplinare nu este de natura a stinge valvataia si a pune lucrurile la punct. Nimeni nu va avea curajul sa ii reproseze ca a fost pana de lemn infipta in sistemul pastorit de Iohannis. Eliminarea ei din corpul magistratilor e frectie la un picior de lemn. In doi ani si jumatate de cand conduce Inalta Curte, prin neactualizarea componentei completurilor a incalcat legea la fiecare sedinta a acestora. Zeci sau sute de dosare judecate in afara legii. Oameni distrusi, vieti aruncate la canal cu buna stiinta sau dintr-o suspecta delasare, pentru care, din cate se vede, nimeni nu are chef sa raspunda. Daca toti cei care au suferit prejudicii materiale si morale de pe urma acestei situatii ar cere daune, probabil ca vom vorbi de cateva miliarde de euro. Nici Cristina Tarcea si nici Livia Stanciu nu vor scoate un leu din buzunar, pentru ca legea raspunderii magistratilor e tinuta sub calcai. Pagubitii se vor adresa CEDO, vor castiga, iar de platit vom plati tot noi. In fond, de ce sa ne agitam atat pe problema asta? E diferenta doar de o litera si va explic imediat. Magistratii sunt si ei oameni, iar oamenii sunt supusi greselii. Altii sunt suspusi greselii. Cand e vorba de magistrati, insa, oricum ai arunca zarul le cade favorabil. Are sase puncte pe fiecare fata.

author avatar
Valentin Boeru
2.183 afisari

11 COMENTARII

  1. Este o mare aiureala cu completurile astea de judecata,varzaraie bruxelleza,hotararile judecatoresti,mai ales cele definitive,trebuie luate in unanimitate,adica la completul de 3 judecatori scorul sa fie de 3-0,ca nu ne aflam la meciurile de box sau la alte sporturi sa se decida scorul de arbitri cu 2-1 sau 3-2.Altfel dreptatea umbla cu capul spart,ce inseamna sa fii condamnat cu scorul de 2-1=adica 34% esti nevinovat,iar in cazul scorului de 3-2 esti nevinovat 20%,din cauza asta este necesara unanimitatea pentru ca este vorba de viata unui om si pentru a nu exista niciun dubiu.Iar la CCR,daca ar fi numiti juristi gen TT situatia sa fie la fel,cel mult abtineri.

  2. Crudă, nedreaptă și amară realitate dezvăluiți! Cât de reușit este simbolul ” penei de lemn „! Oare va putea careva să vă acuze câ sunteți plătit? În fața atator nedreptăți, oare se va iți vreun comentator care să vă contrazică? Cu argumente. Nu cred. S-ar putea să mai apară vreun rătăcit care să spună că aberez sau că m-a izbit grebla. Rateau, nu am uitat!

  3. Tolstoi a scris o poveste cu talc numita ” Blidul de lemn ” , niciodata nu se stie ce-ti rezerva viitorul indiferent cat de ” Pana de Vultur” te-ai crede . ”Liviu Dragnea a tras semnalul de alarma „ ? Normal , fiind direct IMPLICAT si INTERESAT , Zana cea Buna ( CCR )s-a conformat DE INDATA si i-a facut pe plac . Nu e secret , stie o tara intreaga cum a deliberat ilegal cu Lazaroiu in plen . Intre 1868 si 1938 , in Romania a functionat CURTEA cu JURATI care judeca PRICINILE CRIMINALE , DELICTELE POLITICE SI DE PRESA ( functioneaza in prezent in SUA , Suedia , Austria , Belgia , Elvetia , Franta , Grecia , Italia si Norvegia ). Despre asta , despre schimbarea Constitutiei , despre respectarea pricipiilor democratice si a statului de drept , despre domnia legii si respectarea ei de catre toti conform celor stipulate in Constitutie ( NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE !), NIMIC ? LIBER LA FURAT ? . Marea aiureala si varzaraia tiraspoleza din capul celor ce cobesc si se jelesc fals prin presa romaneasca arata ratacirea unor diletanti fitosi ce abereaza cu gratie izbiti de coada greblei . Indiferent de articolele pro sau contra actualei guvernari aparute in presa sa nu se uite un lucru : Ne asteapta alegerile parlamentare si prezidentiale si sondajele arata dezastruos , e inutil sa pariezi pe un cal mort !

      • Sublim , de cascadorii rasului : Voina i mir cu repetitie , Andrei Bolkonsky , Pierre Bezuhov si Natasa Rostova ii povestesc gaspadinei Alexandra , la gura sobei , despre lupta de la Borodino taman cand conversa pe facebook pentru o cina romantica cu Miskin , ” idiotul ” lui Dostoievski …hihihi.. Mare e gradina TA , Doamne …!

  4. CompleturPILE , completTORPILE , cert este ca au fost desecretizate sapte din opt ”tenebroase„ pentru clarificarea interventiei jandarmilor in 10 august 2018 , vedem cine a fost capul ce a coordonat actiunea antidemocratica , cel care stia cu 4 zile inainte ce urmeaza . Cu instantele militare nu te joci , toate la timpul lor…!

  5. Vai de noi si de justitia noastra! Si oarba si surda si, si mult mai putin subtila decat se vru. De ce si-or mai fi si aratat-o la lume? Probabil ca s-o faca de ras, ca-n bancul cu gloaba dusa la targ…Macar coliva de-ar fi misto! Adica sa dea, totusi, socoteala toti veleitarii astia. Eu inca mai trag (de) nadejde.

  6. Beneficium accipere , libertatem est vendere . Errare humanum est sed perseverare diabolicum . Famam nulti curant pauci conscienciam . Memento mori , quidquit agis , prudenter agas , et respice finem . Quod licet lovis , non licet bovis , asimus asinum fricat . Ut sementem feceris , ita mete .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger