AcasăNewsTarantino face furori la Cannes

Tarantino face furori la Cannes

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie si Quentin Tarantino – este super echipa din „Once Upon a Time in Hollywood”, cel mai asteptat film de la Cannes 2019 devine un candidat serios la Palme d’Or.

In strigatele “Viva Tarantino!” vedetele americane, intampinate pe treptele Palais des Festivals de directorul festivalului, Pierre Lescure, si de delegatul general, Thierry Fremaux, au pasit pe covorul rosu si au facut fotografii de fanii, impartind autografe. Lungmetrajul( 2 ore si 45 minute) cu un buget de la Sony Pictures in valoare de 100 de milioane de dolari, care va fi lansat in cinematografe pe 26 iulie 2019, are actiunea la Los Angeles, in plin curent hippie din 1969 –  DiCaprio si Pitt ii interpreteaza pe Rick Dalton, un actor de westernuri televizate, respectiv Cliff Booth, cascadorul care il dubleaza in acele productii.

Regizorul american i a lasat cu gura cascata pe fanii si criticii de pe Croazeta

Aflati in cautarea celebritatii, ei o au ca vecina pe actrita Sharon Tate (Margot Robbie) si ajung  apoi sa se intalneasca si cu alte vedete, precum Bruce Lee si Steve McQueen. Din distributie mai fac parte Emile Hirsch, Al Pacino, Dakota Fanning si Kurt Russell. „Quentin este unul dintre ultimii din marea traditie a cinematografiei. Este un cineast cu adevarat special. Filmul lui este o privire inapoi de tipul filmelor hollywoodiene pe care nu le mai vedem. Este despre Hollywood, despre outsideri care incearca sa isi croiasca drum intr-o lume in schimbare in 1969, despre eforturile lor. Totul, prin mintea lui Quentin Tarantino, cel mai bun scenarist”, a spus Leonardo DiCaprio, in timp ce pentru Brad Pitt filmul este “o scrisoare de dragoste catre Hollywood, Los Angeles si cinematografie”. “Tarantino cunoaste incredibil de bine cinema-ul”, a adaugat  si Margot Robbie, aflata la prima colaborare cu regizorul. La randul lor, criticii s-au intrecut in laude: „Tarantino ofera o oda inocentei pierdute a Hollywood-ului, sugerand in acelasi timp ca nu a avut-o”( Chris Knight, National Post), „Exploatarea stralucita a comediei negre”( Peter Bradshaw, The Guardian), „Este cel mai personal film din cariera lui Tarantino” (Jordan Ruimy, The Playlist), sau “Irezistibil si hilar, este filmul pentru care Quentin Tarantino s-a nascut pentru a-l face” (Joe Utichi, Deadline). „Once Upon a Time in Hollywood” a fost aplaudat sapte minute dupa incheierea sa, si este comparat cu „Pulp Fiction”, al treilea lungmetraj al lui Tarantino, premiat in urma cu 25 de ani cu marele trofeu la Cannes. „Cannes-ul mi-a schimbat viata. Cind am venit aici cu ‘Reservoir Dogs’ ( 1992, n.r.), eram un mic cineast independent, apoi am ajuns sa fac inconjurul lumii”, a spus Quentin Tarantino.

author avatar
Andrei Coman
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger