AcasăNewsTara in care animalele sunt egale cu oamenii

Tara in care animalele sunt egale cu oamenii

Parlamentul Noii Zeelande a ratificat o lege potrivit careia animalele sunt recunoscute oficial ca ”fiinte dotate cu inteligenta”. Cel putin pe hartie, au aceleasi drepturi ce cetatenii tarii.

Beneficiind, de facto, de drepturi cetatenesti, animalele ar putea sa-si desemneze  candidati la algerile legislative sau, mai bine, sa-si promulge propriile proiecte de lege in caz de necesitate. Insa deputatii din Noua Zeelanda nu glumesc, afirmand ca aceste masuri urmaresc ameliorarea protectiei animalelor la scara nationala. Dincolo de asta, braconieri, cei ce maltrateaza animale sau oamenii de stiinta care fac experimente pe cobai vor raspunde penal de  aceste acte.

”In privinta protejarii animalelor, perspectivele in acest domeniu evolueaza rapid iar fostele regulamente in materie nu mai sunt considerate tolerabile sau admisibile. Astfel, acest proiect de lege urmareste punerea legislatiei in conformitate cu schimbarile de atitudine din societatea noastra vizavi de statutul animalelor”, a estimat medicul veterinar Steve Merchant.

author avatar
Tudor Borcea
361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger