AcasăNewsTara cu trei zile lucratoare

Tara cu trei zile lucratoare

Socialism marca Nicolas Maduro

Nimeni alta decat Venezuela –guvernul a redus programul de lucru la trei zile, o masura pentru scaderea consumului de electricitate.

Socialism marca Nicolas Maduro

Venezuelenii vor lucra in aceasta saptamana doar pana la ora 14:00 (18:00 GMT), de luni pana miercuri. Ziua de munca incepe de regula la ora 08:00, iar  scolile vor fi deschise de la 07:00 pana la pranz, a anuntat ministrul informatiilor, Jorge Rodriguez, pe Twitter. Decizia a fost luata din cauza “atacului terorist”, a precizat ministrul. In acelasi registru, guvernul de la Caracas da vina pentru penele de curent electric repetate pe sabotajul din partea opozitiei si a Statelor Unite, desi este vorba de falimentul si lipsa de intretinere a retelei de electricitate. In luna martie a fost bezna in Venezuela, iar lipsa curentului a provocat decese in spitale si penurie de apa. Nicolas Maduro si opozantul Juan Guaido isi cheama sustinatorii la manifestatii.

Aflat la putere, Partidul Socialist Unit din Venezuela (PSUV) a lansat un apel la noi demonstratii, pe 27 aprilie(cu ocazia iesirii Venezuelei din Organizatia Statelor Americane – OSA – al carei sediu este la Washington) si 1 Mai, pentru a contracara “cea mai mare manifestatie din istoria tarii”, pe care Guaido o va organiza, ironia sortii, tot de ziua internationala a muncii. Dorim sa ii chemam pe partizanii nostri la doua mari mobilizari. Chemam tot poporul chavist la mobilizare pentru a sarbatori iesirea definitiva din acest spatiu de dominare si subordonare la interesele americane”, a declarat liderul PSUV, Hector Rodriguez.

author avatar
Andrei Coman
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger