AcasăNewsTara care cauta calai

Tara care cauta calai

Anunt in ziar pentru un job sinistru

Sri Lanka a lansat o campanie de recrutare pentru doi calai, care sa execute condamnati pentru trafic de droguri. Candidatii pentru postul de calau trebuie sa fie barbati cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, sa aiba „un caracter moral exceptional” si „tarie de caracter”. Locul de munca, anuntat in ziarul Daily News, este platit  cu 36310 rupii (158 de lire sterline, 203 dolari) pe luna.

Anunt in ziar pentru un job sinistru

Ultimul calau din Sri Lanka a iesit la pensie in 2014 si nu executase nicio persoana cat timp a detinut functia, dar presedintele Maithripala Sirisena a anuntat recent in Parlament ca pedepsele cu moartea vor fi  reluate, dupa ce timp de 43 de ani nicio persoana condamnata la moarte nu a mai fost executata. Peste 1.300 de persoane care au primit pedeapsa capitala se afla dupa gratii, iar  presedintele Sirisena, a carui popularitate a scazut in ultima vreme, se pregateste pentru alegerile prezidentiale in care va incerca sa obtina un nou mandat si incearca acum sa aplice sanctiuni dure, asemanatoare celor impuse de presedintele filipinez Rodrigo Duterte contra traficantilor. In cursul unei vizite efectuate in Filipine in ianuarie, Sirisena l-a laudat pe  Duterte pentru campania sa impotriva drogurilor, numindu-l „un exemplu pentru lume”, desi grupurile pentru drepturile omului sustin ca actiunile brutale ale acestuia au dus la moartea a 5000 de oameni, inclusiv copii si persoane nevinovate.

author avatar
Andrei Coman
189 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca da o prima nu vor nitel sa le si catifelem si netezim oleaca spinarile dinainte ca stiu io catva securisti de omenie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger