AcasăNewsTanarul ranit la Piatra Neamt, dus in Belgia cu un avion militar....

Tanarul ranit la Piatra Neamt, dus in Belgia cu un avion militar. Are arsuri de gradul III pe 75% din corp

Persoana cel mai grav ranita in urma deflagratiei si a incendiului ce a avut loc miercuri intr-un bloc din Piatra Neamt a fost transferata, in cursul acestei dupa-amiezi, la un spital din Bruxelles.

Tanarul a fost urcat in aeronava militara configurata pentru misiuni de evacuare medicala in coma indusa, avand arsuri de gradul III pe 75% din corp. Avionul care il va duce pe barbat in Belgia, la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, a plecat de la Iasi in jurul orei 16.30, din cate au anuntat reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Pacientul este asistat pe durata transportului medical de o echipa medicala SMURD din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si de o echipa medicala militara, specialisti care au urcat la bordul avionului C-27J Spartan.

„Misiunea se efectueaza la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, ca urmare a acordului primit din partea institutiei medicale belgiene la apelul lansat de catre Ministerul Sanatatii pentru transferul ranitului”, subliniaza sursa citata.

Amintim ca tanarul a fost transferat seara trecuta la Iasi, unde a fost si operat, dupa ce -din cate s-a aflat in cursul zilei de joi – de la Bucuresti, unde se solicitase in prima faza transferul, s-a transmis ca nu sunt locuri disponibile.

sursa foto: Facebook/DSU

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger