Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Tamara Buciuceanu Botez, cetatean de onoare al Bucurestilor

Tamara Buciuceanu Botez, cetatean de onoare al Bucurestilor

Autor:

Respectata si indragita actrita a mai primit un semn de apreciere pentru lunga sa cariera in lumea artistica.

 

buciuceanu 350x233 Tamara Buciuceanu Botez, cetatean de onoare al BucurestilorDe aceasta data, Tamarei Buciuceanu Botez i-a fost inmanat titlul de Cetatean de Onoare al Bucurestilor, precum si Cheia Orasului.

Ineditul acestui eveniment a fost acela ca primarul Capitalei si reprezentantii municipalitatii nu au mai fost gazdele ceremoniei, ci oaspetii actritei.  “Sunt emotionata ca mi-ati trecut pragul casei chiar in preajma sarbatorilor de Pasti. Distinctiile pe care mi le-ati oferit ma onoreaza si reprezinta pentru mine un gest deosebit de impresionant”, a transmis Tamara Buciuceanu Botez, citata intr-un comunicat al PMB.

Actrita in varsta de 88 de ani – cu roluri in productii precum “Chirita in provincie”, “Nunta Muta”, sau in seria Liceenii, in care i-a dat viata exigentei, dar amuzantei profesoare Isoscel – este apreciata nu doar pentru calitatile artistice, ci si pentru finetea si discretia domniei sale. S-a nascut in vara anului 1929, la Tighina, in Republica Moldova, fiind una dintre reprezentantele Generatiei de Aur a teatrului autohton.

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!