AcasăNewsTalibanii ataca parlamentul afgan si ambasadele din Kabul

Talibanii ataca parlamentul afgan si ambasadele din Kabul

Mai multi atacatori au lansat atacuri concomitente, duminica, la Kabul, impotriva parlamentului si al cartierului in care se afla mai multe ambasade straine, indeosebi cea a SUA, dar si a aeroportului din Jalalabad, importanta baza a NATO.

Totodata, mai multi kamikaze au ocupat un hotel din Kabul, de unde lansau rachete, a adaugat sursa citata.Reuters, care citeaza un purtator de cuvant al legislativului afgan, transmite ca au fost trase mai multe rachete in directia parlamentului afgan si a cladirii ambasadei Rusiei.

Potrivit Reuters si AFP, atacurile din Kabul au fost revendicate de talibani, care au anuntat ca alte atacuri au loc in provinciile Paktia (est, la sud de Kabul) si Logar (est, la sud-est de Kabul). Mai multi kamikaze au atacat duminica cladiri guvernamentale situate in apropiere de o baza americana din provincia Logar, iar intre atacatori si fortele de securitate avea loc un schimb de focuri. Cladirile vizate adaposteau birourile guvernatorului provinciei, cartierul general al politiei locale si o baza americana, a declarat pentru AFP adjunctul sefului politiei provinciale, Raees Khan.

Focurile de arma pareau sa provina din mai multe directii in cartierul unde isi au sediul numeroase ambasade straine, in centrul orasului Kabul, in apropiere de ambasadele SUA si Marii Britanii. O grenada trasa dintr-un lansator de rachete a lovit o locuinta folosita de diplomati britanici in Kabul. Din cladire se ridica un fum gros, dar nu exista deocamdata informatii cu privire la eventuale victime.

Mass media afgane au informat ca insurgentii au luat cu asalt si complexul Star Hotel, din apropierea palatului prezidential, dar si ambasada Iranului.

Atacul coordonat este menit sa intensifice temerile inaintea planificatei retrageri a trupelor straine din Afganistan, pana la finalul anului 2014. Fortele de securitate afgane, responsabile de siguranta capitalei, se luptau sa intareasca securitatea in apropierea cartierului diplomat din Kabul.

author avatar
Ciprian Purice
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger