AcasăNews”Taica” Lazar, ultimul bilant

”Taica” Lazar, ultimul bilant

Inca seful procurorilor pentru 58 de zile, Augustin Lazar, a invadat, ieri, sediul Cercului Militar din centrul Capitalei. Obisnuit cu lucruri pompoase si culori pastelate in par, ”Taica” Lazar a prezentat si prezidat ultimul bilant al Parchetului General. Cei prezenti la Casa Centrala a Armatei s-au aratat veseli de faptul ca Iohannis le-a fost aproape si de aceasta data. Altfel, dosarele cu casa din Sibiu  sunt bine.

Intr-o atmosfera plina de solemnitate si de fast, printre scunele frumos tapitate si statui care sustin coloanele cladirii, procurorii cu mic cu mare de la toate parchetele au fost prezenti la apel. Gusti, cum ii spun apropiatii,  a jubilat la ultimul  sau bilant de procuror general. A zambit in stanga si in dreapta, cu aerul provincialului venit in Capitala tarii si l-a privit cu un zambet de superioritate pe Iohannis cand a vazut succesul Laurei Codruta Kovesi la Bruxelles.  Klaus Iohannis l-a felicitat pe Augustin Lazar la finalul bilantului si a plecat, fara a da vreo reactie pe marginea votului din Comisia LIBE. In schimb, seful DNA Calin Nistor si sefa ICCJ Cristina Tarcea au tinut sa o felicite pe Kovesi pentru reusita.

Rezumatul activitatii si protest cu banderole

Pe de alta parte, desi magistratilor le este interzis prin lege sa faca proteste sau greve, la prezentarea rezumatului activitatii pe 2018 cativa procurori au venit cu banderole albe in semn de protest. Romulus Varga si Ion Sandru au purtat esarfe albe peste costumele cele mai bune din sifonier, in semn de protest fata de OUG 7 pe legile justitiei. „E un simbol al protestului nostru, stiti motivele. Durata ramane de vazut. Luam in calcul forme de protest care vor fi necesare, inclusiv suspendarea activitatii. Nu este ilegala suspendarea activitatii, este o forma de protest permisa de lege”, a declarat Romulus Varga, sef Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Ministerului Public. Nimeni nu avorbit insa de achitarile din dosare si de vietile distruse prin ”paradeala”, de portocoale, etc.

author avatar
Ramona Feraru
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger