AcasăNewsTablourile lui Valcov, preluate de Muzeul National de Arta

Tablourile lui Valcov, preluate de Muzeul National de Arta

O parte din operele de arta de mare valoare achizitionate de Darius Valcov prin interpusi si gasite de procurori

Cele 125 de tablouri care au fost sechestrate de procurorii DNA in dosarul fostului ministru al Finantelor Darius Valcov se afla in custodia Muzeului National de Arta a Romaniei din Bucuresti.

O parte din operele de arta de mare valoare achizitionate de Darius Valcov prin interpusi si gasite de procurori

Fara a fi implicat in evaluarea si autentificarea obiectelor de arta, MNAR a preluat in custodie toate tablourile confiscate de DNA, tablourile urmand a fi expertizate si evaluate de un expert independent, care va fi desemnat de procurorii anticoruptie.

Valcov vrea acasa

Procurorii DNA au facut, in 26 martie, sase perchezitii in localitati din judetul Olt, in municipiul Slatina si in Bucuresti, fiind cautate tablourile care ar fi fost achizitionate de Darius Valcov, prin interpusi, de la case celebre de licitatii, cu bani presupus obtinuti din fapte de coruptie. In urma perchezitiilor, anchetatorii au gasit 101 opere de arta, pe care figureaza semnatura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Constantin Piliuta, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Bancila. In urma cu cateva zile, in incercarea de a “cumpara” clementa procurorilor, fostul ministru al Finantelor a predat alte 47 de tablouri. In acelasi timp, Darius Valcov este plimbat aproape in fiecare zi intre arest si sediul DNA, fostul ministru al Finantelor fiind audiat si ieri in dosarul in care este acuzat de coruptie. In plus, Darius Valcov, prin avocatii sai, a depus o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu masura cercetarii in arest la domiciliu sau sub control judiciar, solicitarea fostului ministru urmand sa fie analizata astazi de judecatorii instantei supreme.

author avatar
Andrei Coman
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger