AcasăNewsTaberele scolare, in atentia inspectoratului dupa moartea elevei olimpice

Taberele scolare, in atentia inspectoratului dupa moartea elevei olimpice

(foto: kissfm)

Seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Constantin Traistaru, a afirmat, vineri, ca se vor organiza intalniri cu directorii unitatilor de invatamant, cu elevi si parinti, in cadrul carora se va discuta despre organizarea taberelor scolare.

(foto: kissfm)

Traistaru a precizat ca tabara de la Busteni in care o eleva olimpica si-a pierdut viata dupa ce a cazut de la etajul trei al vilei unde era cazata a fost organizata de un ONG, in acest caz ISMB neavand autoritate.

„Nu au cum sa respecte pasii din metodologia ISMB (organizatorii taberei de la Busteni, n.r.),  pentru ca metodologia este data pentru organizatorii din sistemul de invatamant preuniversitar. Eu nu am autoritatea decat pe unitatile de invatamant si resursele din sistemul preuniversitar. Nu avem autoritate pe ONG-uri. Organizatorii erau ONG. Ca sa nu se repete astfel de cazuri o sa prelucram cu directorii si sa discutam cu elevii in formele lor de organizare aspecte de acest gen inclusiv cu parintii. O sa cautam sa implicam si mai mult asociatiile de parinti. Marti ma voi intalni cu presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna, si vom aborda acest aspect”, a declarat Traistaru.

ISMB a facut publica, in 25 octombrie 2012, procedura privind organizarea si desfasurarea taberelor, excursiilor, expeditiilor si drumetiilor scolare, prin care s-a stabilit modul in care se organizeaza, aproba si deruleaza acestea.

Astfel, orice tabara, excursie, expeditie, drumetie, cu elevi si prescolari, care se organizeaza cu aprobarea conducerii unitatii de invatamant, se va realiza in afara orasului numai in conditii de legalitate si siguranta. Documentul prevede ca raspunderea in asemenea situatii ii revine in totalitate directorului unitatii de invatamant si conducatorului delegat al activitatii si ca nu este necesar avizul ISMB pentru aceste tabere, excursii, drumetii.

„Pentru orice deplasare cu elevii, cadrul didactic organizator este obligat sa anunte conducerea unitatii de invatamant si sa prezinte documentatia specifica”, se arata in documentul ISMB.

Pentru taberele cu prescolari la 15 – 20 de copii sunt necesare doua educatoare si o supraveghetoare de noapte, iar la 100 de prescolari cate un cadru sanitar mediu. La taberele pentru elevi la 10 – 15 elevi va trebui sa fie prezent cate un cadru didactic, iar la 300 de elevi un cadru sanitar mediu. In taberele izolate cu efectiv mai mic de o suta de elevi sunt necesari un cadru sanitar mediu si un medic.

author avatar
Alina Costache
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger