AcasăNewsSZOBI CSEH a pierdut lupta cu boala: Celebrul cascador A MURIT

SZOBI CSEH a pierdut lupta cu boala: Celebrul cascador A MURIT

SZOBI CSEH a murit vineri dimineata, dupa o lunga lupta cu o boala cumplita: cancerul. Cascadorul era de multa vreme bolnav si a stat foarte mult timp in spital, insa niciodata nu a vrut sa vorbeasca despre afectiunea de care suferea.

SZOBI CSEH a murit azi dimineata, dupa o suferinta de nedescris. Optimismul incurabil care l-a facut sa fie indragit de multa lume nu l-a ajutat sa invinga boala. Celebrul cascador suferea de cancer osos, iar ultimii ani din viata au fost pentru el un adevarat chin.

Se deplasa cu greu, iar faptul ca a ajuns in carje il demoraliza complet, dar niciodata nu si-a pierdut speranta ca va iesi invingator. Szobi vorbea despre boala lui ca despre „o gripa” si refuza sa dea prea multe detalii despre suferinta lui.

Szobi Cseh s-a nascut intr-o familie de secui, iar dupa absolvirea studiilor secundare la liceul Andrei Saguna si la liceul Unirea din Brasov, a urmat cursurile Institutului de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, pe care le-a finalizat in anul 1966.

In anul trei de facultate, a colaborat in calitate de cascador in filmul “Dacii”, regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi in anul urmator in filmele “Impuscaturi pe portativ” (regizat de Cezar Grigoriu), “Tom Sawyer si Huckleberry Finn” (productie franceza) si “Serbari galante” (in regia lui René Clair).

„La inceputul carierei ma antrenam la circul din Bucuresti ca sa-mi imbunatatesc exercitiile la trapez. Dar tatal meu, care era directorul singurei banci din Brasov, nu voia sa se stie ca eu sunt un circar, asa ca ziua ma duceam la cursuri si noaptea ma antrenam sa devin cel mai bun zburator din Europa”, spunea cascadorul.

author avatar
Alina Costache
367 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger