AcasăNewsSwatch, in scandal cu Samsung

Swatch, in scandal cu Samsung

Gigantul coreean a clonat designul ceasurilor swiss made

Producator elvetian da in judecata  Samsung Electronics Co si  Samsung Electronics America Inc pentru copierea desigului ceasurilor sale.

Gigantul coreean a clonat designul ceasurilor swiss made

Swatch solicita daune mai mari de 100 de milioane de dolari, invocand concurenta neloiala si practici comerciale incorecte. Mai mult de  30 de cadrane virtuale care pot fi folosite de smartwatch-urile Samsung au fost copiate de la ceasurile companiei elvetiene, inclusiv cel al unor modele care costa sute de mii de dolari. Un business incorect, spun avocatii Swatch, care inseala utilizatorii sa creada ca cele doua companii ar avea un acord prin care coreeni pot folosi designurile producatorului elvetian.

Actiunea a fost deschisa in Statele Unite, unde erau inregistrate patentele Swatch si unde puteau fi descarcate aplicatiile pentru ceasurile Samsung Gear Sport, Gear, S3 Classic si Frontier, disponibile in magazinul Galaxy Apps. care includeau desenele cadranelor aflate in disputa. Ceasurile Samsung au elemente identice cu marcile Longines, Omega, Swatch si Tissot. Reprezentantii Swatch au dat mai multe exemple printre care si un cadran cu un design unic, folosit pe ceasul Jaquet Droz Tropical Bird Repeater, care costa 650.000 de dolari. Pana la sfirsitul anului 2018, elevetienii au trimis o lista celor de la Samsung, unde erau prezentate cadranele copiate de la ceasurile Swatch. Compania sud-coreeana a reactionat la jumatatea drumului, a eliminat din magazinele sale doar jumatate din aceste cadrane, in timp ce alte copii au continuat sa apara. Ca rezultat, Swatch si-a pierdut rabdarea si a intentat process.

author avatar
Andrei Coman
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger