AcasăNewsSwatch controleaza 100% procesarea aurului intern

Swatch controleaza 100% procesarea aurului intern

Un Omega Constellation (grupul Swatch) realizat din aur Sedna

Trasabilitatea aurului si al achizitiilor de aur va fi asigurata integral de grupul oroligier elvetian gratie unei noi turnatorii. Aurul face parte din materialele esentiale in industria ceasurilor.

Un Omega Constellation grupul Swatch realizat din <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a> Sedna

Swatch Group a anuntat ca stapaneste in cadrul uzinajului intern tot procesul de transformare a aurului. Propria turnatorie, care a fost certificata recent ca ”Responsible Jewellery Council (RJC) Code of Practices (COP)” este acum in masura sa gestioneze toate nevoile de aur in sanul grupului Swatch, astfel ca firma a depasit o noua etapa in trasabilitatea aurului. Nivarox, filiala a Swatch Group, a fost auditata de organismele elvetiene in luna octombrie in vederea certificarii Responsible Jewellery Council si a primit ulterior atestarea oficiala RJC, se arata intr-un comunicat Swatch. Tot aurul din cadrul Swatch Group va fi astfel tratat intr-un ciclu inchis si sub strict control intern. Altfel spus, ansamblul procesului de transformare a aurului, de la turnatorie pana la produsul semi-finit si produsul finit, este stapanit in interiorul Swatch Group, valabil si pentru deseuri, evident si cele de productie. Swatch va putea accelera crearea de noi aliaje, cum deja a facut cu aliajul Sedna TM, dezvoltat de specialistii grupului. Multa lume este tentata sa vada aurul doar prin bijuterii sau lingouri, insa acest metal pretios are multiple utilizari in diferite industrii cum ar fi industria spatiala, electronica, militara, industria auto si a ceasurilor. Aurul este utilizat in orologerie la placarea anumitor componente (carcasa, bratara, bezel etc) dar si la realizarea intregime a unei componente.

author avatar
Tudor Borcea
463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger