AcasăNewsSute de oameni au stat la rand pentru a viziona filmele lui...

Sute de oameni au stat la rand pentru a viziona filmele lui Nicolaescu

(foto: rtv)

Dupa moarte regizorului Sergiu Nicolaescu, mai multe cinematografe din tara au anuntat ca vor proiecta, gratuit, vineri si sambata, filmele maestrului. In prima zi salile de cinema au fost luate cu asalt de sute de persoane.

(foto: rtv)

La Targu Jiu, mai bine de 100 de oameni nu au mai reusit sa intre pentru a viziona filmele lui Nicolaescu, sala fiind neincapatoare pentru cei care si-au dorit sa revada, pe marile ecrane, peliculele regizorului. Multi dintre cei prezenti s-au declarat marcati de filmele regizorului, apreciind doar prin cuvinte de lauda rezultatul muncii acestuia. Cinematograful ii si poarta, de altfel, numele maestrului.

Si la Cluj salile au fost pline, zeci de oameni, si tineri si batrani, au venit la cinematograf, unde s-a rulat pelicula Dacii, regizata in 1967, fiind primul film proiectat aici, vineri seara.

Iubitorii filmelor semnate de Sergiu Nicolaescu care nu au reusit vineri sa mearga la cinema mai au o sansa caci ele vor rula si sambata noapte intre orele 22.00 si 05.00, la cinema Patria din Bucuresti, la cinematograful Sergiu Nicolaescu din Targu-Jiu, dar si la salile de cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, Patria din Craiova si Premiera din Ploiesti.

Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias,in urma unor complicatii cardiace si pulmonare severe. Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu, a fost depus vineri dimineata la Cercul Militar, unde lumea i-a putut aduce un ultim omagiu, urmand sa fie incinerat sambata, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti.

author avatar
Alina Costache
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger