AcasăNewsSute de detinuti de la Penitenciarul Iasi, evacuati. Motivul

Sute de detinuti de la Penitenciarul Iasi, evacuati. Motivul

O situatie ajunsa la urechile opiniei publice in dimineata zilei de miercuri vine dinspre SFANP si vizeaza Penitenciarul de la Iasi.

De unde, din cate au anuntat reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, „saptamana trecuta Administratia Nationala a Penitenciarelor a dispus evacuarea urgenta a Corpului A al Penitenciarului Iasi, acesta fiind clasificat inca de la inceputul anului 2017 in Clasa de risc seismic I si populat cu peste 450 de detinuti”.

In ciuda acestui fapt, reprezentantii FSANP sustin ca in incinta se afla inca peste 100 de persoane private de libertate, in cazul carora nu s-au gasit solutii de relocare in zona Moldovei, „din lipsa de spatii”.

„Aceasta cladire de detentie, desi are un risc ridicat de prabusire si pune astfel in pericol viata personalului si a detinutilor pe care-i adaposteste, nu se afla pe lista de investitii si de modernizare a sistemului penitenciar, cu toate ca situatia era cunoscuta de catre ministrul Toader”, se metioneaza in comunicatul Federatiei, in care se vehiculeaza o suma de circa 7 milioane de euro necesara reabilitarii respectivului corp de cladire.

sursa foto: rtv.net

237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger