AcasăNewsSuspiciune de antrax in judetul Olt: trei persoane sunt internate

Suspiciune de antrax in judetul Olt: trei persoane sunt internate

Suspiciune de antrax in Olt. Trei persoane care prezinta simptome specifice bolii sunt internate la spitale de pe raza judetului. Pacientii se afla sub stricta supraveghere medicala.

Dupa ce zilele trecute o femeie dintr-o comuna din Olt a ajuns in grija doctorilor, la o unitate medicala din Pitesti, iar un alt barbat, din Dobrosloveni, a fost internat la Caracal, cu suspiciuni de infestare cu antrax, o a treia persoana s-a prezentat la medic avand simptome similare. Barbatul se afla in prezent tot in spitalul din Caracal, potrivit digi24.ro.

Specialistii au recoltat probe, asteptandu-se acum rezultatele analizelor, pentru a se sti daca suspiciunile se confirma sau nu. Pana atunci, pacientii se afla sub stricta supraveghere medicala, izolati de restul bolnavilor aflati in spitalele respective. Simptomele bolii se manifesta prin aparitia febrei, problemelor respiratorii, dar si a unor umflaturi la nivelul membrelor. Antraxul apare la animale- vite, oi sau capre, iar infectia poate fi contractata prin intepaturi sau prin consumul de alimente contaminate.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger