AcasăNewsSurpare intr-o galerie din Mina Lupeni: 3 mineri disparuti

Surpare intr-o galerie din Mina Lupeni: 3 mineri disparuti

Salvatorii au intrat in alerta si cauta solutii pentru a putea intra in subteran si a ajunge cat mai rapid la trei persoane surprinse de o cadere de teren, in incinta Minei Lupeni.

UPDATE: Situatia este si in atentia premierului, care a mentionat, in debutul sedintei saptamanale a Guvernului, aflata in plina desfasurare la momentul de fata. „Inteleg ca (…) s-a pompat aer si se aud semne de viata din mina. Suntem alaturi de familie si depunem toate eforturile omenesti si tehnice posibile sa-i recuperam in viata”, a punctat Mihai Tudose.

UPDATE: Se pare ca din subteran se aud voci dinspre cei surprinsi de surpare, ceea ce intareste sperantele ca minerii sunt in viata si spera sa fie salvati cat mai repede dupa episodul dificil prin care au trecut, la peste 400 de metri adancime.

UPDATE: Ministrul Energiei a explicat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca 11 mineri care se aflau in zona in care s-a produs surparea au reusit sa iasa din subteran, dar ca trei dintre colegii lor sunt dati disparuti. Toma Petcu a anuntat ca va merge personal la Lupeni, dar si ca in zona se indreapta si un secretar de stat.

–-

Incidentul s-a produs intr-o galerie din cadrul minei din care se exploateaza carbune, iar odata ce s-a dat alarma, s-a si constituit o echipa de specialisti in astfel de situatii de urgenta, care urmeaza sa coboare si sa il caute pe minerii despre care nu se mai stie nimic de la momentul caderii terenului in respectiva galerie.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger