Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Superimunitatea judecatorilor CCR, ciuntita putin de nevoie

Superimunitatea judecatorilor CCR, ciuntita putin de nevoie

Autor:

Obligati chiar de decizia Curtii Constitutionale, deputatii au scos scos urmarirea penala a judcatorilor CCR de sub pulpana imunitatii.

 

valer dorneanujpg.gi5lukajvx 1 Superimunitatea judecatorilor CCR, ciuntita putin de nevoie

Superimunitatea judecatorilor prezidati de Valer Dorneanu este la un pas de a fi din nou adoptata

Concret, conform noilor prevederi adoptate, ieri, de plenul Camerei, judecatorii constitutionali pot fi anchetati penal fara acordul lor, respectiv fara acordul plenului CCR. In schimb, ei nu pot fi retinuti, arestati, perchezitionati sau trimisi in judecata penala ”decat cu incuviintarea plenului Curtii Constitutionale, la cererea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”. Ceea ce reprezinta o alta modificare, respectiv eliminarea ministrului de Justitie din procedura si inlocuirea lui cu procurorul general al Romaniei. Aceeasi inlocuire s-a produs si in cazul in care judecatori ai CCR sunt prinsi in flagrant delict, situatie in care tot procurorul general si nu ministrul de Justitie (asa cum era prevazut  initial – n.r.) este cel care trebuie acum sa-l informeze ”de indata” pe presedintele CCR de faptul ca judecatorii Curtii sunt retinuti si/sau perchezitionati. Pe langa unda verde data urmaririi penale, un alt privilegiu eliminat este acela care permitea numirea pentru un al doilea mandat, complet de aceasta data, a unui judecator care a ajuns membru al Curtii doar pentru un rest de mandat. Adoptata ieri de deputati, noua forma a legii ajunge acum la Senat – care este Camera decizionala in acest caz.


1 Comentariu la Superimunitatea judecatorilor CCR, ciuntita putin de nevoie

  1. ??????

    Când considerați că vor solicita judecătorii CCR ca articolele neconstituționale din legea de organizare și funcționare a CCR să fie contestate la CCR, indicându-le ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!