Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Suntem pe locul 2 in UE la scumpirile facturilor de curent

Suntem pe locul 2 in UE la scumpirile facturilor de curent

Autor:

Pretul energiei electrice facturate consumatorilor casnici autohtoni s-a majorat cu 7,2% in a doua jumatate a anului trecut, doar Cipru, cu 12,6%, mai sta in fata noastra. In medie, factura la curent achitata de consumatorii casnici europeni s-a redus cu 0,2%.

 

curent Suntem pe locul 2 in UE la scumpirile facturilor de curent

Calculat la paritatea puterii de cumparare, pretul energiei electrice din Romania este printre cel mai ridicat in spatiul comunitar

Desi consumatorii casnici din Romania achita unul din cele mai reduse preturi la energie electrica din UE, de aproximativ 12,5 euro pe 100 de KWh, comparativ cu puterea de cumparare, sunt unele dintre cele mai ridicate , dupa cel din Germania, Portugalia si Belgia. Preturi mai ridicate al energiei electrice din ultima parte a anului trecut din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, pot fi puse pe seama scaderii debitelor productiei hidro, dar si a faptului ca regiunea a fost exportator net de energie electrica catre Europa Occidentala, in special ca rezultat al reducerii productiei de energie nucleara in Franta. De preturi mai reduse beneficiaza cetatenii bulgari (9,8 euro/100 kWh), cei din Lituania (11,1 euro), Ungaria (11,3 euro) si Croatia (12 euro), in timp ce germanii (30,5 euro), danezii (30,1 euro) si belgienii (28,8 euro) sunt europenii care achita cele mai mari preturi la energie electrica. Pretul mediu al energiei electrice facturata cetatenilor UE a fost de 20,5 euro/100 kWh.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!