AcasăNewsSummitul Initiativei celor Trei Mari incepe luni la Bucuresti. Participa presedintele CE...

Summitul Initiativei celor Trei Mari incepe luni la Bucuresti. Participa presedintele CE si 9 sefi de stat

Dupa Dubrovnik, in 2016, si Varsovia, in 2017, Bucurestiul va gazdui, timp de doua zile, de luni incepand, un important eveniment economic – Summitul Initiativei celor Trei Mari, la care sunt asteptati sa participe mai multi oficiali inalti oficiali europeni, precum si secretarul american al Energiei si comisarul european pentru dezvoltare Regionala, Corina Cretu.

Mai exact, noua presedinti de stat, intre ei cei ai Austriei, Croatiei si Poloniei, doi presedinti de Parlamente, un premier si un ministru al Afacerilor Externe sunt asteptati sa ia parte la evenimentul din Capitala Romaniei. De asemenea, la Summit va fi prezent si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precum si secretarul Energiei din guvernul american, Rick Perry, dar si ministrul federal al Afacerilor Externe german, Heiko Maas. Totodata, vin la eveniment si presedintii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare si al Bancii Europene de Investitii, precum si reprezentanti ai Bancii Mondiale.

„Summitul urmareste exprimarea sustinerii politice a statelor participante la Initiativa cu privire la o lista regionala de proiecte prioritare de interconectare in domeniile energiei, transporturilor si digital, propuse de guvernele statelor participante, crearea unei retele a Camerelor de Comert din statele participante la Initiativa, demararea demersurilor pentru infiintarea unui Fond de Investitii al Initiativei celor Trei Mari si lansarea oficiala a site-ului Initiativei”, din cate a precizat Presedintia.

163 afisari

1 COMENTARIU

  1. Intersesant Austria unde are port la mare? Adriatic, baltic sau negru sau e sponsorul oficial. Trebuia spus forumul graniti de est a uie sau forumul strategiei energetice sau forumul celor ciufuti sau forumul lantul strans.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger