AcasăNewsSummit Sibiu. Iohannis: Europa a venit in Romania!

Summit Sibiu. Iohannis: Europa a venit in Romania!

In aceste zile, Sibiul gazduieste nu doar Summitul informal al Consiliului European, ci si Summitul Partidului Popular European.

Pana sa inceapa prima reuniune mentionata, eveniment important pentru ca va avea in vedere viitorul Uniunii Europene, Klaus Iohannis s-a aflat la Muzeul Astra, impreuna cu liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, cel al Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, si cu Ludovic Orban, seful Partidului National Liberal, „prietenul meu”, cum l-a numit liderul de la Cotroceni.

Primul lucru pe care l-a mentionat Klaus Iohannis in declaratia de presa comuna a fost aceea ca ziua de joi, 9 mai, este „o zi importanta pentru Europa, o zi importanta pentru Romania. Europa a venit in Romania!”.

A continuat prin a face referire la evenimentul PPE. „Este un moment cu totul special pentru mine sa deschid aici, la Sibiu, Summitul Partidului Popular European, cu doar cateva ore inainte de inceperea Summitului de la Sibiu. Vom discuta, astazi, in primul rand, despre ce inseamna Uniunea Europeana pentru fiecare dintre noi, despre valorile noastre comune si despre ce trebuie sa facem ca sa ducem acest proiect de succes inainte, pentru bunastarea si siguranta cetatenilor nostri”, a subliniat presedintele Romaniei.

Mai mult, referindu-se in continuarea discursului sau la evenimentul care a adus la Sibiu 27 de lideri de stat sau de guvern – intre ei presedintele francez Macron si cancelarul german Merkel- a pus accent pe faptul ca „momentul este unul istoric pentru Romania, si nu doar pentru ca dimensiunea si importanta Summitului sunt fara precedent pentru tara noastra, ci si pentru ca, dupa treizeci de ani de la caderea comunismului, am adus Europa acasa, aici, in Romania.”

Nu in ultimul rand, Iohannis a adus in discutie faptul ca „liderii de astazi ai Uniunii, Presedintele Juncker, Presedintele Tusk, Presedintele Tajani, toti provenind din PPE, alaturi de liderii Partidului Popular European, precum presedintele Daul, aici prezent, liderul grupului PPE din Parlamentul European, domnul Manfred Weber, aici prezent, au avut de gestionat provocarile majore cu care s-a confruntat Uniunea in ultima perioada” si ca „viziunea si efortul constant al acestora au jucat un rol decisiv in mentinerea unitatii de care au dat dovada tarile membre in vremuri foarte dificile”.

142 afisari

3 COMENTARII

  1. Auzi la fudulu asta : europa a venit in Romania , poate ca europa a venit in europa (eventual de est ), caci poate fudulu nu stie ca RO e in europa ,de foarte mult timp.

  2. Lol… Si a incaput? Fac si eu ca mama, Auzi mama da Putin nu a venit, asai?… Cea mai simpatica a fost la Brexit, zic gata mama, Anglia a iesit din Europa. Aoleu mama, si acum unde se duce?.

  3. A venit Europa în România… ca să constate ce probă de tolomac am ales în funcția de președinte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger