AcasăNewsSudul tarii nu scapa de ploi. Avertizare COD GALBEN

Sudul tarii nu scapa de ploi. Avertizare COD GALBEN

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului,  si in restul tarii pe arii mai restranse.

Se anunta ploi in sudul tarii, mai multe judete aflandu-se sub umbrela unei avertizari COD GALBEN, pe care meteorologii au actualizat-o, joi.

De aceasta data, ANM a comunicat faptul ca intervalul avut in vedere este 16 mai, ora 12 – 17 mai, ora 06, iar judetele aflate sub COD GALBEN sunt Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Olt, Teleorman, Giurgiu. De asemenea, sub aceasta avertizare au intrat, in urma cu scurta vreme, si zona de munte a judetelor Prahova, Brasov, Sibiu, Alba si Hunedoara. Unde, spun specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, se vor semnala ploi in aversa, ce vor avea si caracter torential, precum si descarcari electrice, intensificari ale vantului, cu aspect de vijelie. De asemenea, poate aparea si grindina. „Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp”, din cate au mai anuntat meteorologii.

sursa foto: ANM

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger