AcasăNewsSudul Moscovei ravasit de revolte nationaliste

Sudul Moscovei ravasit de revolte nationaliste

Comandourile OMON au arestat peste 400 de persoane, dar nu i-au putut opri pe nationalisti

Uciderea unui rus de catre „un nonslav” a iscat un val de revolte nationaliste in sudul Moscovei, care n-au putut fi stopate de comandourile antirevolta OMON.

Comandourile OMON au arestat peste 400 de persoane, dar nu i-au putut opri pe nationalisti

Peste o mie de persoane, dintre care cei mai activi in revolta au fost galeriile unor echipe de fotbal, au luat cu asalt duminica centrul comercial Biruza, pe care au incercat sa-l incendieze. Turistii straini aflati in zona au trebuit sa se refugieze din calea rusilor pusi pe distrugere, dar nu toti au reusit, luand bataie nevinovati. Revolta a pornit de la uciderea, la 10 octombrie, a tanarului Igor Scherbakov, in varsta de 25 de ani, de catre un barbat „cu infatisare caucaziana”.

Desi au fost scoase trupele OMON, acestea nu au reusit sa-i potoleasca pe manifestanti, desi au arestat peste 400, la iesirea din centrul Biruza. Politia a anuntat misiunea „Volcano-5”, daca revoltele continua. „Volcano” sunt misiuni care se refera la criminali periculosi, inarmati. Ultima data a fost anuntata o astfel de misiune in urma cu trei ani, cand s-au petrecut atentatele din metrolul Moscovei, in urma carora au murit 40 de oameni. Exista informatii ca nationalistii vor sa asasineze persoane de alte nationalitate.

author avatar
Adina Mutar
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger