AcasăNewsSud-Estul Europei se teme mai mult de emigratie decat de imigratie

Sud-Estul Europei se teme mai mult de emigratie decat de imigratie

Potrivit unui amplu sondaj pe tema opiniilor exprimate in 14 tari din Uniunea Europeana, tarile din sudul si din estul Europei sunt mai preocupate de emigratie decat de imigratie. In Spania, Italia, Grecia, Polonia, Ungaria si Romania, sase dintre tarile unde numarul populatiei este fie extrem de scazut, fie in scadere simtitoare, tot mai multi cetateni afirma ca emigratia este mai ingrijoratoare decat imigratia, dupa cum releva un sondaj efectuat de Consiliul European pentru Relatii Externe.

Cele mai dure scaderi se inregistreaza in Romania, unde, in ultimul deceniu, populatia a scazut cu aproape 10%, avand in vedere ca mai ales tinerii pleaca la munca in Europa de Vest. Totusi, in tarile nordice si occidentale, ingrijorarile provocate de imigratie le depasesc cu mult pe cele cu privire la emigratie. Sondajul a fost facut pentru a se stabili care ar fi principalele motive de ingrijorare inaintea alegerilor parlamentare europene din luna mai. Cele 14 tari consultate vor ocupa 80% din totalul fotoliilor noului parlament. Sondajul a constatat ca, desi subiectul a dominat politica si retorica UE pe parcursul celor cinci ani de mandat al vechiului parlament, europenii sunt mult mai ingrijorati de alte probleme decat migratia. Multi se gandesc in primul rand si la coruptie, la nationalism, la terorism si la schimbarile climei. La nivelul general al sondajului, 20% s-au aratat ingrijorati de emigratie, iar 32%, de imigratie. In unele tari, temerile legate de emigratie au ajuns atat de mari, incat multi oameni au fost de parere ca compatriotilor lor nu ar trebui sa li se permita sa paraseasca tara pentru o perioada lunga de timp. „Alegerile din UE au fost recomandate drept o batalie pentru inima Europei”, a declarat Mark Leonard, directorul ECFR, el adaugand ca nationalistii incearca sa transforme votul intr-un referendum pe tema migratiei.

author avatar
Andrei Coman
365 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce are naționalismul a face cu terorismul, bai, fraiere? De naționalism nu se tem decât hoții și globaliștii. Lăsați vrajeala!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger