Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sud coreenii prefera puscaria decat pensia

Sud coreenii prefera puscaria decat pensia

Autor:

Pentru a face fata dificultatilor financiare, numerosi pensionari comit in mod deliberat delicte pentru a ajunge dupa gratii, une au casa si masa asigurate.

 

coreea de sud Sud coreenii prefera puscaria decat pensiaPotrivit ministerului Justitiei, pentru prima oara in istoria tarii, numarul detinutilor cu varsta de peste 60 de ani a depasit cu 10% numarul total al puscariasilor. ”Batranii” au comis aproximativ 9% din totalul infractiunilor inregistrate de politie. Ministerul a indicat ca persoanele care au depasit varsta de 60 de ani reprezinta 19,2% din populatia tarii, ceea ce a facut sa creasca numarul populatiei penitenciare varstnice. Insa autoritatile au recunoscut ca numerosi pensionari vor sa ajunga in penitenciare din cauza dificultatilor economice, alegand de multe ori si recidiva pentru a fi hraniti, gazduiti si imbracati de stat. In penitenciare, pensionarii sunt pusi sa faca munci usoare insa beneficiaza de un control medical de doua ori pe an, pentru care cei ce muncesc platesc bani grei. Coreea de Sud si-a pus la punct relativ recent un sistem de pensii viabil, anterior oamenii fiind nevoiti sa se ingrijeasca singuri de batranete sau sa se lase in grija copiilor.


1 Comentariu la Sud coreenii prefera puscaria decat pensia

  1. Leonidas

    Deci Koreea de sud e varza !.Modelul lor social e praf !O tara bogata si moderna sa fie in asa hal incat pensionarii sa prefere puscaria pt. a avea acces la hrana,servicii medicale si haine e UMILITOR ! Am citit ca si in SUA sint multe cazuri din astea…!Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!