AcasăNewsSubofiter SPP, sinucidere intr-o baza ONU

Subofiter SPP, sinucidere intr-o baza ONU

Un subofiter SPP, aflat intr-o misiune ONU in Libia, a fost gasit impuscat in camera sa. Barbatul, in varsta de 38 de ani, era casatorit si avea doi copii. Acesta se afla in misiune internationala de protectie sub egida Natiunilor Unite in Libia. Incidentul s-a petrecut chiar in incinta bazei ONU.

Barbatul s-a sinucis desi, sustin cei din SPP, avea ”toate etapele de pregatire si de testare necesare indeplinirii de misiuni internationale”. Incidentul petrecut in incinta bazei ONU dovedeste ca nu a fost evalauat corespunzator. Mai mult, acest lucru denota din multele teste psihologice la care sunt supusi veteranii din SPP, dar care se dovedesc ineficiente sau habotnice. Si asta pentru ca multi dintre subofiterii si cadrele cu mai multe stele sunt supusi la detectorul de minciuni pentru a devoala daca au sau nu vreo legatura cu informatiile publicate in National.  Astfel se arata foarte clar ca acele examene sunt de prisos si beneficiari sunt cei care conduc insitutia si care nu vor sa faca pasul inapoi si sa plece, cunoscut fiind lungul mandat al actualului director, Lucian Pahontu. Acesta prefera sa se implice in viata politica decat sa corecteze aspectele negative din acesta insitutie. Pe de alta parte, in Libia, autoritatile desfasoara o ancheta pentru a elucida circumstantele in care s-a produs decesul cadrului SPP.

Alt caz

Aminitm ca in mai anul trecut, un ofiter SPP s-a impuscat in cap  in plin centrul Capitalei. Atunci, Lucian Sanda, absolvent al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si-a tras un glont in cap in zona Tineretului, cu o arma. Acesta a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni. Dupa incident, langa masina acestuia ar fi oprit un autoturism, pasagerii incercand sa-i acorde ajutor. Barbatul a trecut testarea psihologica.

author avatar
Ramona Feraru
1.376 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger