AcasăNewsSUA trimit unitati speciale in Irak si in Siria

SUA trimit unitati speciale in Irak si in Siria

Washington spune ca e nevoie de operatiuni ”punctuale” impotriva jihadistilor

Statele Unite vor sa suplimenteze utilizarea fortelor speciale contra gruparii Statul Islamic in Irak si in Siria, cerand si aliatilor Coalitiei sa-si intareasca eforturile impotriva teroristilor.

Washington spune ca e nevoie de operatiuni ”punctuale” impotriva jihadistilor

”Vom continua sa acceleram eforturile noastre, dupa atentatele din Paris, si facem presiuni asupra celorlalti membri ai Coalitiei sa procedeze la fel”, a declarat marti secretarul american al Apararii, Ashton Carter. Exemplificand faptul ca SUA sunt gata sa se indeparteze de principiul ”fara soldati pe teren” dictat de presedintele Obama, Carter a anuntat ca Pentagonul este pe cale sa deplaseze in Irak o ”unitate specializata” de forte de elita care, alaturi de fortele irakiene si kurde, va face ”raiduri ” punctuale contra ISIS, informeaza Rtbf. Carter a evocat o ”forta gata de actiune”, capabila sa desfasoare raiduri in Irak si in Siria,  cand ”se iveste ocazia”. De altfel, in Siria, SUA sunt gata sa suplimenteze grupul de 50 de soldati ai fortelor speciale pe care Washington este pe cale sa le desfasoare in nord-estul tarii.

Assad: Pacea va reveni cand Occidentul va inceta sa-i sustina pe teroristi

Presedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat ca nu se poate vorbi de pace in Siria decat numai cand Occidentul si Arabia Saudita vor inceta sa-i ”sustina pe teroristi”, elogiind interventia armata a Rusiei, marti, in cadrul unui interviu prezentat de televiziunea ceha. Pentru a aduce pacea, trebuie ca „Franta, Marea Britanie, Statele Unite, Arabia Saudita, Qatarul si alte cateva tari sa inceteze sa mai sustina teroristii. A doua zi, situatia va fi deja mai buna si in cateva luni vom avea pace completa in Siria”, a afirmat Assad.

author avatar
Tudor Borcea
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger