AcasăNewsSUA si Japonia se pregatesc de invazia unei insule ocupate

SUA si Japonia se pregatesc de invazia unei insule ocupate

Nava chineza (centru) a fost fortata sa paraseasca Insula Senkaku de catre vasele marinei japoneze

Un asa-numit exercitiu naval in Marea Chinei de Est va pune pe jar autoritatile de la Beijing. In plin conflict teritorial intre chinezi si japonezi, SUA si Japonia vor simula  invazia unei insule ocupate.

Nava chineza (centru) a fost fortata sa paraseasca Insula Senkaku de catre vasele marinei japoneze

Exercitiul este cu atat mai ingrijorator cu cat va avea loc la doar cateav sute de kilometri de insula Senkaku, achizitionata recent de Japonia si revendicata imediat de China. Conform presei japoneze, manevrele militare vor avea loc la inceputul lunii noiembrie, pe Irisunajima, o insula arida din Okinawa, in sudul Japoniei.

Aplicatia militara va implica foiosirea unor nave-amfibie, precum si elicoptere, care vor debarca pe Irisunajima, insula utilizata pana acum de armata SUA pentru efectuarea unor exercitii de tir. Aplicatia militara vine intr-un moment critic pentru relatiile dintre China si Japonia. Insula Irisunajima este situata in Marea Chinei de Est si se afla la cateva sute de kilometri de Insulele Senkaku. Acestea sunt in administrarea Japoniei, dar sunt vehement  revendicate de China.

author avatar
Arpad Dobre
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger