AcasăNewsSUA si Coreea de Sud simuleaza un atac asupra Phenianului

SUA si Coreea de Sud simuleaza un atac asupra Phenianului

Kim Jong-un, cu gura pana la urechi dupa alta provocare nucleara

Washington si Seul au replicat, ieri, dupa lansarea de catre Coreea de Sud a unei rachete intercontinentale, chiar de Ziua Americii. Un ”cadou pentru bastarzii de americani”, a declarat Kim Jong-un.

Kim Jong un cu gura pana la urechi dupa alta provocare nucleara

Militarii americani si sud-coreeni au lansat ieri mai multe rachete cu raza scurta de actiune care au cazut in Marea Japoniei. Agentia sud-coreeana Yonhap a evocat ”un puternic avertisment” dat Phenianului, in timp ce Statul Major Interarme sud-coreean a indicat ca acest exercitiu a aratat ”capacitatea unei lovituri de precizie contra cartierului general al inamicului, in caz de urgenta”. Washingtonul, prin vocea secretarului de Stat Rex Tillerson, a recunoscut ca Phenianul a tras, marti, ”o racheta balistica intercontinentala”. Coreea de Sud si SUA sunt legate printr-o stransa alianta militara, 28.000 de militari americani fiind prezenti in peninsula.

Iata ce te asteapta cu munitie reala spun americanii

Agentia de presa nord-coreeana KCNA a dat asigurari ca rachete balistica trasa marti era capabila sa poarte ”o mare ogiva nucleara” dar analistii au dubii ca tehnologia Phenianului ar permite miniaturizarea unei ogive pentru a fi montata pe o racheta. ”Retinerea este o alegere, este ce separa armistitiul de razboi. Dar, asa cum a aratat exercitiul cu munitie reala al Aliantei, suntem in masura sa modificam aceasta alegere”, a amenintat generalul american Vincent Brooks, comandantul fortelor SUA in Coreea de Sud. In timp ce presedintele chinez Xi Jinping se afla la Moscova pentru o intalnire cu Putin, cele doua tari au cerut un dub lu ”moratoriu”: Phenianul isi va opri testele nucleare si balistice iar Washington va renunta sa organizeze manevre militare la scara mare langa coastele aliatului sud-coreean.

author avatar
Tudor Borcea
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger