AcasăNewsSUA pun la bataie 20 milioane de dolari pe capetele a patru...

SUA pun la bataie 20 milioane de dolari pe capetele a patru lideri ISIS

Americanii platesc vanatoarea jihadistilor iar acestia din urma se relaxeaza in hoteluri de lux

Departamentul de Justitie american ofera sume importante de bani oricarei persoane care poate furniza informatii de natura sa duca la aducerea in fata justitiei a patru oameni importanti din randurile organizatiei teroriste Statul Islamic.

Americanii platesc vanatoarea jihadistilor iar acestia din urma se relaxeaza in hoteluri de lux

Este vorba de Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, pentru care se ofera sapte milioane de dolari. Cinci milioane de dolari ”costa” alti doi lideri ISIS, Abu Mohammed al-Adnani si Tarkhan Tayumurazovici  Batirashvili. Pentru alt jihadist, Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-Awni al-Harzi, americanii ofera trei milioane. Departamentul Justitiei va acorda aceste recompense oricarei persoane care va putea oferi informatii despre cei patru, noteaza presa franceza. Demersul autoritatilor americane se bazeaza pe faptul ca ISIS se face vinovat de ”executii in masa” si de ”persecutarea indivizilor in functie de identitatea lor”. Pentru a facilita munca eventualilor vanatori de recompense, SUA publica unele informatii cu privire la cei patru lideri.  Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli este un responsabil provenit din randurile Al-Qaida in Irak. Sau, Tarkhan Tayumurazovici Batirashvili este un georgian cunoscut mai ales sub denumirea de Omar Cecenul. Din august anul trecut, Statele Unite si aliatii Coalitiei efectueaza lovituri aeriene asupra pozitiilor jihadistilor in Irak, iar din 23 septembrie in Siria. Potrivit datelor furnizate de Pentagon, miscarea jihadista a pierdut aproximativ 30% din teritoriile cucerite vara trecuta.

Statul Islamic si-a deschis un hotel de cinci stele in Irak

Hotelul se afla in Mossul, al doilea mare oras irakian controlat de combatantii jihadisti, incepand cu iunie 2014. ISIS a deschis aici un hotel de cinci stele pentru comandantii sai, noteaza Sputnik, citand postul de televiziune iranian Press TV. Este vorba de fostul hotel Ninawa International Hotel, reconstruit special pentru a-i primi pe liderii militari jihadisti care vin in Mossul din alte provincii. Inalta de zece etaje, cladirea are 262 de camere in total. Hotelul are terenuri de tenis, o piscina si o gradina de palmieri. Considerat a fi unul din cele mai frunoase hoteluri din oras inainte vreme, cladirea a fost redenumita Waritheen, care inseamna ”mostenitori” in araba. Jihadistii au distrus si aici copii ale frescelor asiriene de pe zidurile edificiului.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger