Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » SUA, pregatite de un razboi cu China

SUA, pregatite de un razboi cu China

Autor:

Marina americana este pregatita sa infrunte Beijingul in Marea Chinei de Sud, in caz ca va continua ”pretentiile sale maritime ilicite”, a declarat amiralul Harry Harris Jr., comandantul flotei US pentru Pacific.

 

sua china SUA, pregatite de un razboi cu ChinaPotrivit amiralului, Washington ”nu va permite” nici unei tari sa delimiteze unilateral frontierele maritime ale altor state in Marea Chinei meridionala, ”chiar daca aceasta tara si-a construit baze militare acolo”.

harris SUA, pregatite de un razboi cu China

Amiralul Harry Harris s-a saturat de aroganta chinezilor

“Vom coopera acolo unde se poate, dar vom fi pregatiti pentru o confruntare, in caz de necesitate”, a adaugat Harry Harris, potrivit caruia China ”are o atitudine agresiva iar Statele Unite sunt pregatite sa-i faca fata”. Aceste declaratii intervin intr-un context tensionat al relatiilor sino-americane, generat de afirmatiile lui Donald Trump care a afirmat recent ca ar putea renunta la principiul ”o singura China” , reluand legaturile cu Taiwanul. Litigiile teritoriale asupra anumitor teritorii din Marea Chinei de Sud dureaza de mai multi ani, revendicari asupra insulelor Paracels si Spratleys, bogate in hidrocarburi, fiind emise de China, Taiwan, Vietnam, Filipine, Brunei si Malaezia. China revendica in cvasi-totalitate aceste teritorii si denunta o ”ingerinta americana”. Marfuri in valoare de aproximativ 4700 de miliarde de euro tranziteaza anual aceasta zona maritima.

Trump numeste un ex-Navy Seal la Interne

Presedintele ales l-a nominalizat in postul de secretar al Departementului Internelor pe reprezentantul republican al statului Montana, fostul comandant Navy Seal Ryan Zinke (55 de ani). Internele au 70.000 de agenti angajati si controleaza 20% din terenurile federale, inclusiv parcurile Yellowstone si Yosemite. Zinke este un partizan al mentinerii terenurilor publice in proprietate federala, o pozitie care nu este sustinuta de unii republicani, favorabili ai privatizarii. Nu se stie daca  Zinke va sustine forajul si exploatarea miniera a mai multor terenuri federale,  promise de Trump in cadrul campaniei.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!