AcasăNewsSUA: liber la arme imprimate 3D

SUA: liber la arme imprimate 3D

Decizia unui judecator federal de a  interzice, luni, difuzarea gratuita online a fisierelor necesare pentru producerea de arme cu ajutorul unei imprimante 3D nu l-a descurajat pe americanul  Cody Wilson, fondatorul firmei Defense Distributed, care a anuntat ca va vinde online si va livra pe unitati flash planuri pentru imprimarea tridimensionala de arme.

Printre oferte, o pusca de asalt semiautomata

„Oricine vrea aceste fisiere le va obtine. Le voi vinde. Le voi livra”, a declarat Wilson intr-o conferinta de presa. Argumentul cel mai la indemana, este , evident, cel de-al doilea amendament al constitutiei Statelor Unite, cel care ofera cetatenilor dreptul de a purta arme, folosit in forta si de lobby-ul marilor producatori de arme de foc din tara, uniti in jurul puternicei si influentei National Rifle Association, care aduna peste 4 milioane de membri. Nouasprezece state americane si Districtul Columbia, unde se afla capitala federala Washington, au dat in judecata guvernul Statelor Unite, in iulie, sustinand ca publicarea planurilor le permite infractorilor sa obtina cu usurinta arme.  Printre armele care pot fi imprimate 3D folosind planurile se numara si pusca semiautomata de asalt AR-15, folosita des impotriva unor grupuri mari de persoane din SUA. Dupa ce Defense Distributed a realizat primul pistol printat 3D in plastic (The Liberator), lucrurile au avansat, compania Solid Concepts a plusat cu un pistol realizat cu aceeasi tehnologie, dar din metal.

author avatar
Bogdan Borcea
250 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astfel de arme de unica folosinta ca tacamirile ? facute in serie la imprimanta 3D,pot schimba radical civilizatia noastra. Mentionez ca astfel de arme nu pot fi detectate nici ca materie nici ca forma ele semanand intre un stropitor cu apa si un aplicator de adezivi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger