AcasăNewsSUA comemoreaza victimele tragediei: 12 ani de la atentatele de la 11...

SUA comemoreaza victimele tragediei: 12 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001 (VIDEO)

Americanii au pastrat un moment de reculegere, miercuri dimineata, la ora locala 8.46, in memoria miilor de oameni care au cazut victime atentatelor teroriste care au indoliat Statele Unite si au semanat groaza in lumea intreaga. Pe 11 septembrie 2013 intreaga suflare americana comemoreaza 12 ani de la atacurile fara precedent care au lovit natiunea.

Familiile, apropiatii si prietenii celor peste 2.900 de persoane care au pierit in ziua neagra din istoria recenta a SUA participa, ca in fiecare an, la ceremonia speciala, organizata la New York, in cadrul careia sunt citite toate numele victimelor atentatelor care au insangerat America.

In urma cu 12 ani, intr-o zi de marti, pe 11 septembrie, turnurile gemene ale World Trade Center, cladirile simbol din New York s-au facut una cu pamantul, dupa ce au fost lovite de doua avioane pline cu pasageri, care fusesera deturnate de teroristi. De asemenea, in ziua cumplita pentru americani, o alta cursa de linie a fost abatuta de la destinatie, teroristii avand in plan ca aeronava sa loveasca o alta cladire importanta pentru America – Pentagonul. Un al patrulea aparat de zbor s-a prabusit pe un camp din Pennsylvania, dupa ce mai multi pasageri curajosi au intervenit si s-au luptat cu teroristii, reusind sa-i impiedice sa-si atinga scopul.

[youtube]-TMovEm-0LY[/youtube]

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger